ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΥΨΟΥΣ 400.000 € ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟ ΡΟΔΟΠΗΣ

ypes press002
ypes press002

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, επισκέφθηκε σήμερα συνοδευόμενος από το Γ.Γ. του ΥΜΑΘ κ. Λουκά Ανανίκα, την πρωτεύουσα του Νομού Ροδόπης, Κομοτηνή, όπου ανακοίνωσε την διάθεση κονδυλίου ύψους 400.000 ευρώ για τους δήμους και τις κοινότητες του νομού, από το Πρόγραμμα Παραμεθορίων Περιοχών του Υπουργείου.

Ο κ. Τζίμας, συναντήθηκε κατά σειρά με το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Δαμασκηνό, το Σοφολογιότατο Μουφτή Ροδόπης κ. Χαφίζ Τζεμάλι Μέτσο, τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Αν.Μακεδονίας και Θράκης κ. Δημήτρη Σταμάτη, το Δήμαρχο Κομοτηνής κ. Δημήτρη Κοτσάκη και το Νομάρχη κ. Αριστείδη Γιαννακίδη.

Ακολούθως  στη Νομαρχία Ροδόπης πραγματοποιήθηκε υπό τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα, ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γ.Γ. του ΥΜΑΘ, Νομάρχη, όλων των Δημάρχων και εκπροσώπων φορέων του νομού Ροδόπης (επιμελητηρίων παραγωγικών τάξεων, κ.λ.π), καθώς επίσης των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Πεταλωτή και κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν και του Υπερνομάρχη Ροδόπης-Έβρου κ. Γιώργου Μηνόπουλου.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, κατά την οποία ο κ. Υπουργός άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και τις προτάσεις των φορέων της Ροδόπης για την ανάπτυξη του νομού, ο κ. Τζίμας μετέφερε και μήνυμα συμπαράστασης του συναδέλφου του Υπουργού Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Αμέσως μετά ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«To ενδιαφέρον του πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή και της Κυβέρνησης είναι φανερό σε ολόκληρο το νομό Ροδόπης, όπου βλέπουμε μια ανοδική αναπτυξιακή πορεία, ενώ ο νομός εμφανίζει μεγάλη ετοιμότητα για να επιτύχει υψηλούς ρυθμούς απορρόφησης πόρων του ΕΣΠΑ 2007-2013. Το δε ΥΜΑΘ ενέταξε για πρώτη φορά, όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες του νομού στο Πρόγραμμα Παραμεθορίων Περιοχών, με χρηματοδοτήσεις έργων συνολικού ύψους 400.000 ευρώ.-»

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ