ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΤΟΥ INTERREG III

1484398200
1484398200
Τη Βουλγαρία επισκέφθηκε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης καθηγητής Λουκάς Ανανίκας στις 15 Μαΐου εκπροσωπώντας τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα, στο πλαίσιο της κοινοτικής πρωτοβουλίας INTERREG IΙΙ.
Ο Γ.Γ. ΥΜΑΘ ήρθε σε επαφή με εκπροσώπους του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της Βουλγαρίας στα πλαίσια διερεύνησης περαιτέρω συνεργασίας με τους Βούλγαρους ευρωπαίους εταίρους μας στο Στόχο 3 του προγράμματος ΙNTERREG III «Εδαφική Συνεργασία 2007-2013».
Ο στόχος 3 περιλαμβάνει τρεις δέσμες ενεργειών:
• Διασυνοριακή συνεργασία σε παραμεθόριες περιοχές
• Διεθνική συνεργασία σε μεγαλύτερες γεωγραφικές περιοχές που καλύπτουν τον ευρύτερο χώρο από τις διασυνοριακές περιοχές συνεργασίας (κράτη μέλη της Ε.Ε., υποψήφια προς ένταξη κράτη ανάλογα με την περιοχή εφαρμογής του προγράμματος)
• Διαπεριφερειακή συνεργασία που παρέχει στους τελικούς δικαιούχους τη δυνατότητα συνεργασίας με εταίρους στο σύνολο της επικράτειας της Ε.Ε.
Η συνεργασία με τη Βουλγαρική πλευρά έχει αποδειχθεί σημαντική και από προηγούμενα προγράμματα στα οποία συμμετείχε το ΥΜΑΘ όπως το πρόγραμμα EX-INT της κοινοτικής

Προηγούμενο άρθροΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΠΑΝΙ ΚΑΙ ΜΟΔΙΑΝΟ
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟΠΗ