Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

ypes press002
ypes press002

          Την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η υπερχείλιση του ποταμού Έβρου, αλλά και την διαβεβαίωση για την άμεση ενίσχυση των πληγέντων, εκφράζει ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας, που βρέθηκε από χθες, αλλά και σήμερα στον Έβρο, προκειμένου να συμμετέχει στο συντονισμό των προσπαθειών αντιμετώπισης της κρίσης.

         Ο κ. Υπουργός, περιηγήθηκε στις πληγείσες περιοχές μεταξύ Ορεστειάδας και Διδυμοτείχου και συμμετείχε σήμερα σε δύο συσκέψεις του Συντονιστικού Περιφερειακού Οργάνου που πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Μαργαρίτη Μουζά.

         Αμέσως μετά ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας δήλωσε:

         «Δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Καταβάλλεται προσπάθεια να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό και οι υλικές ζημίες. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη. Όσον αφορά τις ζημίες, είναι βέβαιο πως οι αποζημιώσεις θα δοθούν ταχύτατα στους πληγέντες, τόσο για τις καλλιέργειες, όσο και για το φυτικό και ζωϊκό κεφάλαιο και τις περιουσίες. Η εισροή υδάτων ήταν τεράστια και κάλυψε έκταση περίπου 100.000 στρεμμάτων, που είναι μικρότερη, από εκείνη που είχε πληγεί κατά τις καταστροφικές πλημμύρες του 2006.»

 

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ
Επόμενο άρθροΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ