ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 26ης – 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ypes press002
ypes press002

         Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας υποδέχεται εκ μέρους της κυβέρνησης σήμερα στις 17¨30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

         Στη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου, της Επετείου Απελευθέρωσης της πόλης και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας θα εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και την Κυβέρνηση στις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Παρασκευή 26η Οκτωβρίου 2007

08¨00 πμ: Τελετή Έπαρσης της Ιστορικής Σημαίας της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης το 1912, στον Λευκό Πύργο, παρουσία των αρχών της πόλης και συνοδεία τιμητικού στρατιωτικού αγήματος.

11¨00 πμ: Δοξολογία για την Επέτειο της 26ης Οκτωβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια.

18¨30 μμ: Επίσημος εορτασμός του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και της 95ης Επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης, στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια.

19¨30 μμ: Τελετή παράδοσης και προς φύλαξη και έκθεση της Ιστορικής Σημαίας του 1912, στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Σάββατο 27η Οκτωβρίου 2007

11¨00 πμ: Μαθητική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή.

18¨00 μμ: Εγκαίνια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, της έκθεσης ντοκουμέντων για τους πρωτοπόρους Έλληνες δημοσιογράφους και εκδότες της πρώτης ελληνικής εφημερίδας στη Βιέννη το 1790 Μαρκίδες Πούλιου, στο Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης.

19¨00 μμ: Επίσημος εορτασμός στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας για τη συμπλήρωση 50 ετών λειτουργίας του Πανεπιστημίου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια.

20¨00 μμ: Επίσημο Δείπνο που παραθέτει ο Διοικητής του Γ´ Σ.Σ. προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Καρόλου Παπούλια στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης.

Κυριακή 28η Οκτωβριου 2007

10¨30 πμ: Επίσημη Δοξολογία για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Δράμας, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου.

11¨30 πμ: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας στη Δράμα και παρέλαση.

Προηγούμενο άρθροΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΔΕΞΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ 2008 ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΤΟΣ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΓΙΑ ΜΗ ΧΑΘΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ