ΣΥΣΚΕΨΗ ΥΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 72η ΔΕΘ

1484398584
1484398584
Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής προήδρευσε το μεσημέρι σε σύσκεψη με θέμα τον σχεδιασμό των μέτρων αστυνόμευσης που θα ληφθούν εν όψη των εγκαινίων της 72ης ΔΕΘ.

                Στην σύσκεψη πήραν μέρος ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης,  ο Δήμαρχος της πόλης κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο Διοκητής της ΕΥΠ κ. Ν. Καψάλης, ο Γενικός Διευθυντής Β. Ελλάδας της Αστυνομίας Υποστράτηγος κ. Ασημάκης Γκόλφης , ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Αντώνιος Μπάμιατζης, και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Στέργιος Αποστολίδης.

                Αμέσως μετά την σύσκεψη ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

                «Η Διεθνής Εκθεση Θεσσαλονίκης είναι μια γιορτή της πόλης, αλλά και μια ευκαιρία προβολής της Ελλάδας και των προοπτικών της, διεθνώς. Είναι πάνω από όλα ένας θεσμός ταυτισμένος με τη Θεσσαλονίκη και την ταυτότητά της. Και ως τέτοιος πρέπει να τυγχάνει του ανάλογου σεβασμού. Η δε παρουσία του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών, με δεδομένο και το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, καθιστά ακόμα πιο σημαντική τη φετινή διοργάνωση, για το σύνολο της Βόρειας Ελλάδας και ολόκληρης της χώρας, που περιμένει να αναπτυχθούν από το βήμα της  ΔΕΘ οι θέσεις των κομμάτων για σειρά ζητημάτων που αφορούν την ελληνική οικονομία και την ελληνική κοινωνία. Είναι θεμιτή οποιαδήποτε εκδήλωση κοινωνικών ομάδων, λάβει χώρα σε πολιτισμένο πλαίσιο και με σεβασμό απέναντι σε όσα σημαίνει για την πόλη η διοργάνωση της ΔΕΘ. Πιστεύω πως όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, έχουν την υπευθυνότητα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να απομονώσουν τις μειοψηφίες που επιδιώκουν ακραίες συμπεριφορές, οι οποίες δεν ταιριάζουν στο σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας.»

                Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Πρέπει να περιφρουρήσουμε όλοι μας, ο λαός της Θεσσαλονίκης τον θεσμό . Να υποδεχθούμε με χαρά τους πολιτικούς αρχηγούς, άλλα ο θεσμός είναι θεσμός.  Όλα τα άλλα μπορούμε να τα συζητήσουμε μετά τα εγκαίνια της ΔΕΘ. Τα μέτρα που έχουν σχεδιαστεί με έχουν πείσει περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά άλλα σίγουρα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για οτιδήποτε. Φοβάμαι ότι κάποιοι δεν έχουν αντιληφθεί με σοβαρότητα ότι ο θεσμός της ΔΕΘ είναι θεσμός της Ελλάδος και μας βλέπει όλη η οικουμένη».

                Στις δηλώσεις του  ο Γενικός Διευθυντής Β. Ελλάδας της Αστυνομίας Υποστράτηγος κ. Ασημάκης Γκόλφης δήλωσε μεταξύ άλλων:

                «Έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια αποκλιμάκωσης για τυχόν ένταση ή επεισόδια κατά την διάρκεια των ομιλιών του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή ,του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γιώργου Παπανδρέου και των αρχηγών των άλλων κομμάτων. Έγιναν  συναντήσεις με εκπροσώπους της Πανεπιστημιακής  κοινότητας , την Εισαγγελία , την Διοίκηση της ΔΕΘ και σήμερα με τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργο Καλαντζή. Από το Εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης , την ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχουμε την διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν διαθέσεις εκτροπής και εντάσεως.»

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΔΕΘ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ 72ης ΔΕΘ