ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟΥ 2007

ypes press002
ypes press002

Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός λαός:

«Ο ελληνικός λαός διάλεξε τον ηγέτη, την κυβέρνηση εκείνη που δεν βάζει διαχωριστικές γραμμές, δεν ακολουθεί την πόλωση. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η Δευτέρα είναι μέρα που ανήκει σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις Ελληνίδες και είναι υποχρέωση της  Νέας Διακυβέρνησης, να υπηρετήσει αυτούς. Ό,τι κι αν ψήφισαν, όπου κι αν ανήκουν. Διότι οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές αφορούν ολάκερη την Ελλάδα. Αφορούν όλους μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, όλοι μας να βαδίσουμε σ` αυτή την στράτα, γιατί το μέλλον του ελληνικού λαού, εξασφαλίζεται μέσα από κοινή προσπάθεια, με κοινούς στόχους και με αποτελέσματα που θα χαρεί και θα γευτεί ολόκληρος ο ελληνικός λαός. Θέλω ωστόσο να προσθέσω, πως με εντυπωσίασε το γεγονός ότι δεν άκουσα από τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, μια δημόσια αναγνώριση και τα συγχαρητήρια στο νικητή των εκλογών, τον κ. Κώστα Καραμανλή.»

Κληθείς να σχολιάσει την διαφορά πόλωσης και ήπιου πολιτικού κλίματος που ήταν η επιλογή της Ν.Δ. και κατά πόσον αυτή η στάση αξιολογήθηκε από τους πολίτες, ο κ. Γιώργος Καλαντζής υπογράμμισε.

«Μα γι αυτό και είναι τέτοια η τελική διαφορά των κομμάτων. Ιδιαίτερα οι νέες γενιές δεν αντέχουν τους διαχωρισμούς. Το έχω πει πολλές φορές. Είμαστε λίγοι για να μην βαδίζουμε μαζί και να μας χωρίζουν. Σαφώς και πρέπει στο πλαίσιο της Δημοκρατίας να ανήκουμε, όπως και ανήκουμε σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Στο δρόμο της προόδου, στον δρόμο της ανάπτυξης, στο δρόμο των αλλαγών, στην υγεία, στην παιδεία, στο ασφαλιστικό, δεν μπορούμε να προχωρούμε χωριστούς δρόμους, απλώς για να αποκομίσουμε πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη. Σ` αυτούς τους δρόμους πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί. Αυτό ήταν το μήνυμα του ελληνικού λαού. Όποιος το κατάλαβε, το κατάλαβε.»

Σχολιάζοντας δε την αύξηση των ποσοστών της Αριστεράς, ο κ. Καλαντζής υπογράμμισε:

«Η Αριστερά μπορεί και πρέπει να συνεισφέρει σ` αυτήν την πορεία. Την περιμένουμε δίπλα μας.»

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗ ΘΛΙΨΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΕΛΛΗ
Επόμενο άρθροΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ Η ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ