ANEΛΑΒΕ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΤΖΙΜΑΣ

1484398577
1484398577

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα μεταξύ του απερχόμενου Υπουργού κ. Γιώργου Καλαντζή και του νέου Υπουργού κ. Μαργαρίτη Τζίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

            Καλωσορίζοντας τον νέο υπουργό, ο κ. Γιώργος Καλαντζής  είπε τα εξής:

            «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους σας , πάνω απ’ όλα όμως θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό της χώρας τον κ. Κώστα Καραμανλή για την εμπιστοσύνη και την τιμή που μου έκανε να μου εμπιστευθεί για 19 μήνες την ευθύνη του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και ιδιαίτερα τους υπαλλήλους του ΥΜΑ-Θ καθώς κάναμε πολλά με την βοήθεια τους. Κάναμε πολλά μαζί. Να ευχαριστήσω τον Νομάρχη και τον Δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, όλους τους άρχοντες της αυτοδιοίκησης στην Μακεδονία και την Θράκη. Ευχαριστώ όλους τους φορείς και τις αρχές για την άριστη συνεργασία που είχαμε ώστε να πετύχουμε σημαντικά πράγματα για την Θεσσαλονίκη, την  Μακεδονία και την Θράκη. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω την γυναίκα μου που τόσο με βοήθησε , σεμνά και ταπεινά , με αξιοπρέπεια. Ευχαριστώ πάνω απ’ όλα τους πολίτες της Θεσσαλονίκης , της Μακεδονίας και της Θράκης που με τόση ζεστασιά με αγκάλιασαν και με περιέβαλαν. Πιστεύω πως δεν αδίκησα κανέναν. Αν κάποιους αδίκησα άθελα μου, ας μου το συγχωρέσουν. Τους ζητώ ειλικρινά συγνώμη από καρδιάς. Προσπάθησα κύριε Υπουργέ, να αλλάξω την άποψη που έχουν οι πολίτες για τον Υπουργό, άλλα και τον τρόπο επαφής που έχει ο Υπουργός με τους τοπικούς άρχοντες και τους πολίτες, με τα προβλήματα του τόπου. Δεν ξέρω αν το πέτυχα. Δεν ξέρω αν ακολούθησα τον δρόμο που ήθελαν οι πολίτες. Αυτοί θα κρίνουν. Όταν αντικαθίσταται ένας Υπουργός όλοι μας πιστεύουμε και είναι ανθρώπινο άλλωστε, πως έκανε λάθος, πως μας αδίκησε ο Πρωθυπουργός. Όλοι βέβαια ξεχνάμε την στιγμή που μας επέλεξε. Την στιγμή που μας έκανε Υπουργούς. Αλήθεια τότε αποφάσισε δίκαια και σήμερα άδικα; Όχι βέβαια. Όπως όταν σε επιλέγει ο Πρωθυπουργός έτσι και όταν σε αντικαθιστά, μόνο αυτός γνωρίζει και σίγουρα γνωρίζει καλύτερα από εμάς. Γιαυτό και πάλι θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε. Πιστεύω ότι φάνηκα άξιος της εμπιστοσύνης του. Συνηθίζεται την στιγμή της παράδοσης και παραλαβής να γίνεται απολογισμός από τον απερχόμενο Υπουργό. Εγώ δεν θα το κάνω. Το έργο μου θα το κρίνουν οι πολίτες. Το έργο μου , το όποιο έργο μου , θα κριθεί στον χρόνο και πιστεύω ότι είναι δίκαιοι κριτές και οι πολίτες και ο χρόνος. Σήμερα καλέ μου φίλε , κύριε Υπουργέ, Μαργαρίτη Τζίμα είναι η μέρα σου. Σου εύχομαι να είσαι καλότυχος και να πετύχεις.  Καλώς όρισες κύριε Υπουργέ. Κλείνοντας θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη,  όπως είχα κάνει και στις πυρκαγιές της Κασσάνδρας αν κάτι δεν έκανα καλά. Είναι αλήθεια , πιστέψτε με , δεν το ήθελα.»

            Από την πλευρά του, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του, ο νέος Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαργαρίτης Τζίμας είπε τα εξής:

«Φίλε και αδερφέ Γιώργο, θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κώστα Καραμανλή για την θέση που μου εμπιστεύθηκε σε αυτόν τον νευραλγικό χώρο της Μακεδονίας και της Θράκης. Βρίσκομαι εδώ για να εργαστώ σκληρά, για να υλοποιήσουμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού μας κ Κώστα Καραμανλή. Βρισκόμαστε εδώ για να ενώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις των πολιτών που κατοικούν, ζουν και αναπνέουν στην Μακεδονία κα την Θράκη και να αναδείξουμε όλες εκείνες τις δυνάμεις αυτού του λαού που φλέγονται  για την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής. Αντικαθιστώ ένα εξαίρετο πολιτικό στέλεχος της παράταξης της ΝΔ, έναν άνθρωπο που επί τέσσερις τετραετίες διακονεί την πολιτική, την αυτοδιοίκηση και τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας και της Θράκης άλλα και ολόκληρης της Ελλάδος κι αυτό που μπορώ να πω είναι ότι οι πολίτες περιμένουν πολλά από εμάς. Και από εμένα προσωπικά και από την νέα κυβέρνηση. Ήρθα για να συνθέσω μέσα από ένα πλαίσιο ειλικρινούς συνεργασίας με όλες τις τοπικές αρχές όλων των νομών της Μακεδονίας και της Θράκης. Υπόσχομαι  να βοηθήσω και εγώ βάζοντας ένα μικρό λιθαράκι στην ανάπτυξη και στην προώθηση των μεγάλων προβλημάτων και ζητημάτων και εκκρεμοτήτων της Μακεδονίας και της Θράκης. Η αποτελεσματικότητα μας θα είναι για τον πολίτη ένα σημαντικό κριτήριο, το οποίο θα του δώσει το δικαίωμα να εξουδετερώσει μέσα του όσα πιστεύει για τους πολιτικούς και την πολιτική. Η αποτελεσματικότητα μας, η συνέπεια και η ειλικρίνεια φιλοδοξώ να φέρει τους πολίτες ακόμα πιο κοντά στη εξουσία στην ευαίσθητη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης. Δεσμεύομαι όπως είναι βασική αρχή του Πρωθυπουργού μας και της ΝΔ, η πολιτική μας εδώ στο ΥΜΑ- Θ να συνεχίσει να είναι διαφανής και να φαίνεται διαφανής. Οι πολίτες περιμένουν πολλά από εμάς, φιλοδοξώ οι πολίτες της Μακεδονίας και της Θράκης να μην λένε ότι όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι, όλα τα κόμματα είναι ίδια. Έχουμε αστείρευτο δυναμικό στην περιοχή αυτή που σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο. Αυτό που μπορώ να σας πω σήμερα είναι ότι θα εξαντλήσω πλήρως όλες τις αρμοδιότητες που έχει ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης. Χωρίς αποκλεισμούς και με συνεργασία όλων. Με συνεργασία όλων των υπαλλήλων του Υπουργείου, όλων των φορέων στην ζώνη  ευθύνης , γιατί πιστεύω πως σε αυτήν την ευαίσθητη γεωγραφικά και εθνικά περιοχή μας δεν περισσεύει κανείς. Όλοι θα γίνουμε συμμέτοχοι, θα συνεχίσουμε την συμμετοχή μας για ένα καλύτερο πολιτιστικό και κοινωνικό προϊόν. Το ΥΜΑ-Θ  με απόφαση του Πρωθυπουργού εδώ και τρία με τέσσερα χρόνια βρίσκεται σε μια σημαντική πορεία εξέλιξης και μετατρέπεται μέρα με την μέρα σε έναν βασικό μοχλό ανάπτυξης σε συνεργασία  με τον Α’ και Β´ βαθμό της αυτοδιοίκησης. Σας ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τους φίλους μου από την Δράμα που βρίσκονται σήμερα εδώ.»

           Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γ.Γ. του ΥΜΑ-Θ κ. Λουκάς Ανανίκας, ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΜΑ-Θ κ. Φίλιππος Ζαφειρίου, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Τσιότρας, ο Γ.Γ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Υπερνομάρχης Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης κ. Κωνσταντίνος Τάτσης, ο Νομάρχης Δράμας κ. Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης, Δήμαρχοι από τη Μακεδονία και τη Θράκη, οι επικεφαλής των διοικήσεων της ΔΕΘ Α.Ε. , της HELEXPO, της ΕΥΑΘ  και άλλων φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών και πλήθος κόσμου.

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ Η ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΣΤΟ ΥΜΑ-Θ
Επόμενο άρθροΚΗΡΥΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ 1ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝ.ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΤΖΙΜΑ