Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ 383 ΜΟΙΡΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΕΡΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΣΤΗΝ 113 Π.Μ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ Β.ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ.

ypes press002
ypes press002
O Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής,  επισκέφθηκε σήμερα την 383 Μοίρα Ειδικών Επιχειρήσεων και Αεροπυρόσβεσης στην 113 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και την Γενική Επιθεώρηση Βορείου Ελλάδος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συνοδευόμενος από τον Ειδικό Γραμματέα του ΥΜΑΘ κ. Φίλιππο Ζαφειρίου.
            Ο κ. Καλαντζής ενημερώθηκε για την έντονη φετινή δραστηριότητα της 383 ΜΕΕΑ και έδειξε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι ήδη στο μέσον της φετινής αντιπυρικής περιόδου έχει γίνει ρεκόρ ρίψεων νερού (5.888) σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, σε 1.581 ώρες πτήσης, εκ των οποίων οι 1.007 έγιναν μόνο τον Ιούλιο. Εξέφρασε δε την θλίψη του για την απώλεια των δύο πιλότων της Μοίρας που θυσιάστηκαν στο βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατέψουν ζωές και περιουσίες.

 Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής δήλωσε τα εξής:

            «Σήμερα τα βήματα μου με οδήγησαν εδώ γιατί ένοιωσα πρώτο απ` όλα το χρέος να αποτίσω φόρο τιμής στους δύο ήρωες πιλότους μας, που θυσίασαν τη ζωή τους στην προσπάθεια να σωθούν άλλες ζωές και περιουσίες συνανθρώπων μας. Επίσης θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες και την μεγάλη ευαρέσκεια τη δική μου, αλλά και όλων νομίζω, στους πιλότους και σε όλο το προσωπικό, που έχει την ευθύνη για την επάνδρωση αλλά και την διατήρηση σε καλή κατάσταση και σε πτήση, αυτών των αεροσκαφών που βλέπουμε να δίνουν από αέρος τη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Πρέπει κάποια πράγματα να λέγονται. Οι πιλότοι μας και όλο το προσωπικό της Μοίρας, κάνουν περισσότερα από όσα το καθήκον τους απαιτεί και εξαντλούν κάθε δύναμή τους για να μας προστατεύσουν. Τους πρέπει τιμή και τουλάχιστον ένα “ευχαριστώ”. Γι` αυτό το “ευχαριστώ” είμαι εδώ.»

            Επισκεπτόμενος τις εγκαταστάσεις της Γενικής Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αμέσως μετά, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, υπογράμμισε ιδιαίτερα τον επαγγελματισμό και την αίσθηση του καθήκοντος των πυροσβεστών.

            «Ένοιωσα το χρέος να έρθω εδώ, για να εκφράσω τις ευχαριστίες στους πυροσβέστες, που εδώ και δύο μήνες, δίνουν καθημερινά τη μάχη με τις φλόγες, για να σώσουν ζωές, να σώσουν περιουσίες, να σώσουν την ελληνική φύση. Κάνουν και είμαι σίγουρος πως θα συνεχίσουν να κάνουν περισσότερα από όσα το καθήκον τους επιβάλλει. Πρέπει σίγουρα να ευχαριστήσουμε και τους εθελοντές, αλλά και τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έδωσαν τη μάχη στο πλευρό των πυροσβεστών μας και των πιλότων μας, για να έχουμε τις μικρότερες δυνατές ζημίες και απώλειες. Και βέβαια λυπούμαστε για τους ανθρώπους που χάθηκαν. Πρέπει όμως να λέμε κάποιες αλήθειες. Σαφώς ευχαριστούμε τους εθελοντές που στάθηκαν στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος. Όμως χωρίς τον επαγγελματισμό, την αυταπάρνηση και την πέραν των ανθρωπίνων ορίων προσφορά των πυροσβεστών μας, δεν θα είχαμε τα αποτελέσματα που είχαμε. Και γι αυτό τους ευχαριστούμε.»

            Ερωτηθείς σχετικά με τους πληγέντες από τα τελευταία πλημμυρικά φαινόμενα στον Έβρο ο κ. Καλαντζής τόνισε: 

            «Ήταν άμεση η παρέμβαση της Πολιτείας και άμεσες οι εκ του νόμου προβλεπόμενες ενέργειες για να αποκατασταθούν και να ανακουφιστούν όσοι υπέστησαν ζημίες. Επί τόπου μετέβη και κλιμάκιο του δικού μας Υπουργείου, ώστε ακόμα και πέρα από τις αρμοδιότητες που ορίζει ο νόμος, να σταθούμε δίπλα σε όσους πραγματικά επλήγησαν και να τους προσφέρουμε μια ανάσα και στήριγμα για να ξαναβρούν τον δρόμο τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους.»

            Ερωτηθείς για την ημερομηνία των εκλογών, ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης παρέπεμψε στην αρμοδιότητα και το προνόμιο του πρωθυπουργού να κάνει τις ανακοινώσεις αν και όταν το αποφασίσει, ενώ κληθείς να σχολιάσει τις αιχμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «παροχολογία της κυβέρνησης», ο κ. Καλαντζής υπογράμμισε:

            «Το ΠΑΣΟΚ τα λέει αυτά; Ανατρέξτε πίσω στην δική του ιστορία και πολιτεία. Εμείς δεν κάνουμε τίποτα άλλο, από το να εκπληρώνουμε και να κάνουμε πράξη, ό,τι είχαμε υποσχεθεί και ότι προβλέπει το προγραμμά μας. Τίποτα από όσα βλέπετε τώρα δεν είναι προεκλογικό. Δεν γίνεται κάτι που δεν είχαμε πει ότι θα το κάνουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας. Το σίγουρο με τον Κώστα Καραμανλή, είναι πως ό,τι λέει το κάνει. Κι αυτή είναι η διαφορά μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου. Και γι` αυτό η διαφορά μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου είναι πάνω από 30 μονάδες στις δημοσκοπήσεις και γι` αυτό ο Κώστας Καραμανλής θα είναι πάλι πρωθυπουργός της Ελλάδας._»

Προηγούμενο άρθροΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
Επόμενο άρθροΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ