Η “ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ” ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΒΡΑΒΕΙΟ ΦΟΡΗΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

1484398656
1484398656
 Τον όρο Καινοτομία και τη σημασία του για την ανάπτυξη της Μακεδονίας και της Θράκης, γνώρισαν χιλιάδες μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τη Βόρεια Ελλάδα, μέσω του συμβολικού διαγωνισμού με τίτλο «καινοτομία» που διοργάνωσε το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, με έπαθλο έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop) για έναν μαθητή κάθε νομού.

Οι τυχεροί νικητές κάθε νομού (δύο από το Νομό Θεσσαλονίκης), καθώς και ένας από τα μειονοτικά σχολεία της Θράκης, αναδείχθηκαν με κλήρωση μεταξύ των μαθητών που έλυσαν επιτυχώς το «Σταυρόλεξο της Καινοτομίας» που τους διανεμήθηκε.

Οι διακριθέντες μαθητές, παρέλαβαν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τους επαίνους που τους συνόδευαν σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, σήμερα Παρασκευή, στις 12¨00 το μεσημέρι.

Στην τελετή βράβευσης, τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργο Καλαντζή που απουσίαζε στην Αθήνα λόγω των υποχρεώσεών του στη Βουλή, εκπροσώπησε ο Διευθυντής του Πολιτικού του Γραφείου κ. Φώτης Βουγιουκλής, ο οποίος μετέφερε στους μαθητές τις ευχές του Υπουργού Μακεδονίας- Θράκης για πρόοδο στη σχολική και κοινωνική τους ζωή και τα συγχαρητήριά του για τη διάκριση στον διαγωνισμό «Καινοτομία».

«Η Καινοτομία, αφορά πρώτα εσάς», τόνισε ο κ. Βουγιουκλής απευθυνόμενος στους μαθητές και μεταξύ άλλων, πρόσθεσε: «Η τεχνολογική ανάπτυξη που μπορεί να κάνει τη ζωή μας καλύτερη και την οικονομία ισχυρότερη, οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας, με τη διάδοση των οποίων μπορεί να προστατευθεί το περιβάλλον που ζούμε, είναι πράγματα που σας αφορούν άμεσα. Γιατί αφορούν την Ελλάδα, της οποίας τα ηνία, θα κληθεί κάποτε  η δική σας γενιά να αναλάβει… Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, πρωταγωνιστεί σε μια προσπάθεια για την δημιουργία της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, αλλά και για την ανάπτυξη της έρευνας και των νέων τεχνολογιών σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα… Όταν εσείς θα ολοκληρώνετε τις σπουδές σας, η προσπάθεια αυτή θα έχει ήδη αποδώσει καρπούς…  Η Καινοτομία είναι το μέλλον. Το δικό σας μέλλον. Ευχόμαστε, οι υπολογιστές που σήμερα θα σας δώσουμε ως βραβείο για την διάκρισή σας στον διαγωνισμό που συμμετείχατε, να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο μάθησης και γνώσης, ένα χρήσιμο μέσο, που θα σας βοηθήσει στα επόμενα βήματα του ταξιδιού σας, προς το μέλλον αυτό.»

Η Διευθύντρια Παιδείας του ΥΜΑΘ κ. Αθηνά Χατζηνικολάου, που είχε την επιμέλεια της  εκδήλωσης και της διεξαγωγής του διαγωνισμού, καλωσόρισε τα παιδιά και τους γονείς, τονίζοντας ότι: «Το ΥΜΑΘ θέλησε να συμμετάσχει στην προσπάθεια εξοικείωσης της μαθητικής κοινότητας με την Καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, που αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας…» Ευχαρίστησε δε για την επιτυχή διοργάνωση τους Περιφερειακούς Διευθυντές Α/Βάθμιας  και Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης της Μακεδονίας και της Θράκης, αλλά και τους διευθυντές των σχολείων.

Τις ευχαριστίες των διακριθέντων, εξέφρασε ο μαθητής του 5ου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης Φίλιππος Πάτρας, επισημαίνοντας: «Τέτοιες καινοτόμες δραστηριότητες βοηθούν και προωθούν την εκπαιδευτική διαδικασία, μας δίνουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας πάνω στη γνώση και στον υγιή ανταγωνισμό, ενισχύουν τις γνώσεις μας και ευνοούν τις ανάγκες μας για διάκριση και βελτίωση της απόδοσή μας και των πνευματικών μας δυνάμεων.»

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΛΑΝΤΖΗ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΦΥΛΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΕΒΡΟ