Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΆΙΡΕΣ

1484398692
1484398692
Παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας- Θράκης, κ. Γιώργου Καλαντζή, ως εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης, πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, τα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου του ΕΟΤ στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Μιλώντας στα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης, τόσο ο Αντιπροέδρος της Δημοκρατίας  της Αργεντινής και Πρόεδρος της Γερουσίας, κ. Scioli, όσο και ο δήμαρχος του Μπουένος Άιρες, κ. Τelerman, υπογράμμισαν τη μεγάλη σημασία που δίνει η Αργεντινή στον τουρισμό, θεωρώντας τον σημαντικό μοχλό ανάπτυξης, μετά την τεράστια οικονομική  κρίση του 2001.

Η Ελλάδα συμμετέχει στη συγκεκριμένη Έκθεση από το 2003, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών και ανάδειξης των νέων μορφών 12μηνου τουρισμού, που προβάλλει ο ΕΟΤ, όπως του αθλητικού, του θρησκευτικού, του ιαματικού κ.ά.

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων με την διοργανώτρια χώρα και με την προοπτική διεξοδικότερων συζητήσεων στο εγγύς μέλλον, ήταν η απευθείας αεροπορική σύνδεση του Μπουένος Άιρες με την Ελλάδα.

Παρόντες στα εγκαίνια ο Έλληνας πρέσβης στην Αργεντινή, κ. Αλέξιος Κογεβίνας, Πρόεδροι Ομογενειακών Οργανώσεων, Έλληνες τουριστικοί πράκτορες καθώς και εκπρόσωποι των Ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης.

Στην Έκθεση συμμετέχουν 1590 εκθέτες, επαγγελματίες του κλάδου του τουρισμού, από ολόκληρο τον κόσμο, ενώ φέτος υπολογίζεται ότι μέχρι την ολοκλήρωσή της, θα έχουν περιηγηθεί στα  περίπτερά της, περίπου 70.000 επισκέπτες.

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 27 & 28/11/2005
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ