Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΔΕΧΘΗΚΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ κ. TIAN XUEJUN

1484398792
1484398792
Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιουλίου 2006, δέχθηκε εθιμοτυπική επίσκεψη από τον πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Tian Xuejun, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στο πεδίο των διμερών επιχειρηματικών και οικονομικών σχέσεων.

Ο Πρέσβης της Κίνας που επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη, ως προσκεκλημένος του Ινστιτούτου «Αριστοτέλης» αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον της χώρας του για την ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων με τη Βόρεια Ελλάδα και στα θετικά αποτελέσματα της επίσκεψης του  Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή στην Κίνα. Ο κ. Xuejun, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των διμερών επαφών προσκάλεσε τον κ. Καλαντζή να επισκεφθεί την Κίνα.

Ο κ. Καλαντζής, υπογράμμισε το ενδιαφέρον της Ελληνικής Κυβέρνησης για την περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων και την προώθηση οικονομικών συνεργασιών τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Κίνα.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης αναφέρθηκε στη γεωπολιτική σημασία της Θεσσαλονίκης την οποία χαρακτήρισε ως  εμπορική πύλη της ΝΑ Ευρώπης επισημαίνοντας ότι η Βόρεια Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει κέντρο ανάπτυξης των επιστημών, της έρευνας, της τεχνολογίας, της καινοτομίας, κέντρο πολιτιστικού και παραγωγικού δυναμισμού, κέντρο παγκόσμιων εκθεσιακών και συνεδριακών γεγονότων. Παράλληλα, ο κ. Καλαντζής αναφέρθηκε και στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης υπογραμμίζοντας ότι εδώ χτυπάει η καρδιά των οικονομικών, εμπορικών και διαμετακομιστικών δραστηριοτήτων της ΝΑ Ευρώπης.

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ κ. TIAN XUEJUN
Επόμενο άρθροΦ Ω Τ Ο Ρ Ε Π Ο Ρ Τ Α Ζ