ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

ypes press002
ypes press002
Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, το πρωί της Δευτέρας 15 Μαΐου 2006, δέχθηκε την εθιμοτυπική επίσκεψη των μελών του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας & Αντισεισμικών Κατασκευών, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του με τους εκπροσώπους φορέων και συναρμόδιων φορέων της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στη συνάντηση, μετείχαν ο ομότιμος καθηγητής του Ινστιτούτου Γεωφυσικής του Α.Π.Θ. κ. Βασίλης Παπαζάχος, ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Γιώργος Μάνος, ο διευθυντής του ΙΤΣΑΚ κ. Βασίλης Λεκίδης, ο σεισμολόγος – ερευνητής του ΙΤΣΑΚ κ. Βασίλης Μάργαρης καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των αρμόδιων διευθύνσεων του ΥΜΑ-Θ, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Νομαρχίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Καλαντζής δήλωσε:

«Στο πλαίσιο των συχνών συσκέψεων που έχω με τους εκπροσώπους φορέων της Θεσσαλονίκης, δέχθηκα σήμερα τα μέλη του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας & Αντισεισμικών Κατασκευών. Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπική και δόθηκε η ευκαιρία για μία πολύ εποικοδομητική συνεργασία ενημέρωσης για το έργο και την αποστολή του ΙΤΣΚΑ αλλά και το συντονισμό όλων των φορέων προς την κατεύθυνση της συνεχούς αντισεισμικής προστασίας. Είναι γνωστό ότι η χώρα μας είναι μία σεισμογενής περιοχή και υπό αυτή την έννοια όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς. Ωστόσο, η εκτίμηση είναι κοινή σε όλους πως είναι καλύτερο το “προλαμβάνειν” από το “θεραπεύειν”. Επομένως, η Ελληνική Πολιτεία και οι αρμόδιοι φορείς οφείλουμε να είμαστε θωρακισμένοι, να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα και να διαθέτουμε την απαραίτητη υποδομή για κάθε ενδεχόμενο. Έχουμε και το κατάλληλο επιστημονικό δυναμικό και την απαραίτητη υποδομή για να είμαστε προετοιμασμένοι και σε συνεχή εγρήγορση. Αυτό φάνηκε και στη σημερινή συνάντηση που είχα με τα μέλη του ΙΤΣΚΑ, τα οποία με ενημέρωσαν και για το βαθμό ετοιμότητας αλλά και για τις δρομολογούμενες δράσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη».

Προηγούμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΔΩΡΑ ΤΕΧΝΗΣ ΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ