ΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

ypes press002
ypes press002

Συναντήσεις με Μητροπολίτη, Δημάρχους, Νομάρχη και Εκπορσώπους Τοπικών Φορέων

Στο Νομό Ξάνθης μετέβη το πρωί της Παρασκευής 17/3/06 ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, συνοδευόμενος από τον γ.γ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, καθώς και από υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΜΑ-Θ, στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του με τους εκπροσώπους φορέων των 16 νομών της Βόρειας Ελλάδας.

Ο κ. Καλαντζής συναντήθηκε με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Παντελεήμονα, τον δήμαρχο κ. Μιχάλη Στυλιανίδη και εκπροσώπους της ΤΕΔΚ (δημάρχους, κοινοτάρχες), το νομάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη καθώς και με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων και κοινωνικών εταίρων.

Αντικείμενο των διαδοχικών συσκέψεων ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός και η δρομολόγηση δράσεων για την επίλυση τους.

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης συνοδευόμενος από τον Νομάρχη, επισκέφτηκε το 2ο ΤΕΕ Ξάνθης, στο οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή νέα πτέρυγα.

«Η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι μια περιφέρεια που χρειάζεται αναπτυξιακή ώθηση. Ήδη η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει σειρά έργων, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη. Είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και για το Δ’ Κ.Π.Σ., γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη της Ελλάδας θα έρθει από την περιφέρεια. Αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Γι’ αυτό και με βρίσκετε εδώ, γι’ αυτό και κάθε εβδομάδα θα βρίσκομαι σε έναν νομό της Μακεδονίας και Θράκης. Γιατί επιτόπου θα πρέπει να ενεργούμε, να αξιολογούμε και να προχωράμε όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που πρέπει να υλοποιηθούν στη Βόρεια Ελλάδα. Σημασία, όμως, δεν έχει το τι βλέπω εγώ, σημασία έχει αυτό που βλέπει ο κόσμος. Κι ο κόσμος βλέπει ένα απέραντο εργοτάξιο που ξεκινά από την Καστοριά και καταλήγει στον Έβρο», επισήμανε ο Υπουργός.

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε σε ορισμένα από τα έργα αυτά. «Η ολοκλήρωση όλου του τμήματος της Εγνατίας και των κάθετων αξόνων και η σιδηροδρομική διασύνδεσή τους θα δώσει ζωή στην Εγνατία και θα ενισχύσει τα μεγάλα έργα. Παράλληλα, επικεντρωνόμαστε στην περιβαλλοντική προστασία της περιοχής, ενώ κύριο μέλημά μας είναι να δρομολογηθούν όλα τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας στον Έβρο, γιατί δεν μπορεί κάθε χρόνο ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώνει τις ζημιές και τις αποζημιώσεις. Στην Ξάνθη, επιταχύνεται η υλοποίηση του κάθετου άξονα του Εχίνου, ένα έργο που θα δώσει ανάπτυξη όχι μόνο στην Ξάνθη, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε ο κ. Καλαντζής.

Επισήμανε, τέλος, ότι η πόρτα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης είναι ανοιχτή στους εκπροσώπους των φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης. «Θα βρίσκομαι δίπλα τους και θα ακούω με προσοχή τις προτάσεις και τα αιτήματά τους, γιατί ο στόχος όλων μας είναι κοινός: η ανάπτυξη, η ευημερία και η πρόοδος του τόπου», υπογράμμισε.

Νωρίτερα ο κ. Καλαντζής κήρυξε την έναρξη ημερίδας του Εθνικού Κέντρου Χαρτών & Χαρτογραφικής Κληρονομιάς (ΕΚΕΧΧΑΚ), στο δημοτικό αμφιθέατρο Ξάνθης.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε ο νομάρχης Ξάνθης κ. Γ. Παυλίδης.

Προηγούμενο άρθροΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΑΛΛΗ
Επόμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ