ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΔΟΘΗΚΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΤΕΓΩΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

Το αμέσως επόμενο διάστημα σύσκεψη στο ΥΜΑ-Θ για εξεύρεση βιώσιμης λύσης

Με πρωτοβουλία του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργου Καλαντζή και σε συνεργασία με το διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Τσάρα, δόθηκε προσωρινή παράταση στη φιλοξενία αστέγων συμπολιτών μας σε χώρους του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ διάστημα, άμεσα, και σε συνεννόηση με τους πρωτεργάτες φορείς και εθελοντές της αξιέπαινης αυτής προσπάθειας (Νομαρχία Θεσσαλονίκης, Υπουργείο Υγείας, Εκκλησία, ΟΛΘ, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις), θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης στην οποία θα προσκληθούν εκπρόσωποι  κοινωνικών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης, για το σχεδιασμό και την κατά προτεραιότητα εξεύρεση μίας βιώσιμης λύσης.

Επίσης, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης αναλαμβάνει πρωτοβουλία, σε συνεργασία με τα συναρμόδια  υπουργεία ώστε, με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, οι άστεγοι συνάνθρωποι μας να επανενταχθούν στην κοινωνία.

Η πρωτοβουλία αυτή θα επικεντρώνεται στην εξεύρεση εργασίας, την επιδότηση ενοικίου για μία περίοδο και τη γενικότερη υποστήριξη τους μέσα από συντονισμένες δράσεις.

Προηγούμενο άρθροΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 2 ΧΡΟΝΩΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ