Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

ypes press002
ypes press002
Στον χώρο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Χρυσό Σερρών, έσπευσε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής ο οποίος διέκοψε το γεύμα που παρέθετε στο Κυβερνείο, προς τιμήν του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του προέδρου του Ισραήλ κ. Μοσέ Κατσάβ.

Ο κ. Καλαντζής συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γιώργο Τσιότρα και τον γενικό επιθεωρητή αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας αντιστράτηγο Στράτο Κυριακάκη, μετέβη στον τόπο του εκτροχιασμού της επιβατικής αμαξοστοιχίας  όπου ενημερώθηκε για την κατάσταση.

Αμέσως μετά ο κύριος Καλαντζής έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Οι στιγμές είναι δύσκολες. Το κράτος ήταν παρόν. Δεν είναι ώρα για λόγια. Θα μιλήσουν οι ειδικοί».

Στη συνέχεια ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης μετέβη στο Νοσοκομείο Σερρών, ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του νοσοκομείου κ. Αντώνη Τσίτρο για την κατάσταση της υγείας των τραυματισμένων και προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Δυστυχώς είχαμε ένα ατυχές συμβάν γύρω στις 2 το μεσημέρι.
Η αμαξοστοιχία Intercity που ερχόταν από τη Θεσσαλονίκη, εκτροχιάστηκε λόγω της σύγκρουσής της με ένα αγροτικό αυτοκίνητο. Δυστυχώς είχαμε δύο νεκρούς και 18 τραυματίες. Ευτυχώς όμως αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά. Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 101 άτομα. Ο κρατικός μηχανισμός παρενέβη σε 10 λεπτά. Οι υπηρεσίες του ΕΚΑΒ και του νοσοκομείου Σερρών, με όλη τους τη δύναμη, βρέθηκαν στο σημείο του συμβάντος. Η διοίκηση του νοσοκομείου συνεργάστηκε άψογα με αυτά της Καβάλας, της Δράμας, του Κιλκίς και το νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Η κατάσταση αντιμετωπίστηκε πολύ γρήγορα. Περίπου στο ημίωρο μεταφέρθηκαν όλοι οι τραυματίες στο νοσοκομείο των Σερρών. Θέλω να συγχαρώ όλο το προσωπικό για τις υπηρεσίες του».

Προηγούμενο άρθροΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ
Επόμενο άρθροΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΣΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ, ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ