Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΠΛΗΓΕΙΣΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΧΕΙΛΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΒΡΟΥ

ypes press002
ypes press002
Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης επισκέφθηκε, την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2006, τις πληγείσες περιοχές από την υπερχείλιση του ποταμού Έβρου.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης τόνισε: «Βρισκόμαστε εδώ για να δούμε από κοντά τα προβλήματα και να συσκεφθούμε με τα αρμόδια όργανα, ώστε να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο η κατάσταση». Και συνέχισε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε τη στάθμη του νερού να χαμηλώνει. Οι πληροφορίες, μάλιστα, που έρχονται από τη Βουλγαρία λένε πως θα έχουμε και περαιτέρω πτώση της στάθμης. Η κατάσταση αντιμετωπίζεται εξαιτίας των παρεμβάσεων που έγιναν στη διάρκεια του περασμένου έτους, καθώς έχει ολοκληρωθεί η ενίσχυση των αναχωμάτων σε ένα δίκτυο 14 έργων, ενώ ακόμη 10 βρίσκονται σε εξέλιξη».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσιαρτσιώνης, αφού ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, τον διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της ίδιας Περιφέρειας κ. Λάζαρο Τσακμακίδη, τον προϊστάμενο της Υπηρεσίας Υδραυλικών Έργων της ΔΕΚΕ κ. Γιώργο Τσεσμελή, καθώς και από αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και φορείς για την κατάσταση αλλά και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, περιόδευσε με τον δήμαρχο Διδυμοτείχου κ. Χρήστο Τοκαμάνη στις πλημμυρισμένες περιοχές και διαπίστωσε από κοντά το μέγεθος του προβλήματος.

Αμέσως μετά την περιοδεία, ο κ. Τσιαρτσιώνης αναφερόμενος στους παράγοντες και τους φορείς της περιοχής είπε: «Πρέπει όλοι να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για την άμεση ενεργοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και την κατανόηση, την ψυχραιμία, την συνέπεια και την ωριμότητα που επέδειξε η τοπική κοινωνία κάτω από αυτές τις συνθήκες. Πρόκειται άλλωστε για ένα ποτάμι που πρέπει να το διαχειριστούν 3 χώρες. Είναι σαφές πως πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις, ώστε να δοθεί οριστική και μακροχρόνια λύση. Ενόψει της ένταξης της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και την ενίσχυση της οδηγίας 2060 για τη διαχείριση των υδάτων, θεωρώ πως όλα αυτά θα διευθετηθούν».

Στη συνέχεια ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης μετά από συνάντηση που είχε με τον κ.  Τοκαμάνη στο γραφείο του αλλά και με τον δήμαρχο  Ορφέα κ. Βαγγέλη Πουλιό, είπε: «Μπορεί η σημερινή μου επίσκεψη να έγινε μια μέρα κατά την οποία παρατηρείται πτώση των υδάτων του ποταμού Έβρου. Αυτό όμως δεν επιτρέπει μεγάλο εφησυχασμό, καθώς μπροστά μας έχουμε ολόκληρο χειμώνα. Αυτό που πρέπει να μας παρηγορεί και να μας καθησυχάζει είναι η διαπίστωση της αγαστής συνεργασίας μεταξύ της κρατικής διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης, του στρατού και της Πολιτικής Προστασίας και της συνεχούς επαγρύπνησης που επιδεικνύουν. Πιστεύω ότι η άμεση αντιμετώπιση, η καταστολή και η πρόβλεψη περνάει μέσα από τη συνεργασία και την αξιοπιστία μεταξύ μας. Όταν έχουμε έγκυρες και έγκαιρες πληροφορίες μπορούμε να δίνουμε σωστές, αποτελεσματικές και “δυνατές” λύσεις».

Νωρίς το απόγευμα ο κ. Τσιαρτσιώνης επισκέφθηκε στο γραφείο του τον νομάρχη Έβρου κ. Νίκο Ζαμπουνίδη, με τον οποίο είχε πολύωρη συνάντηση.

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 6/01/2006
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 17/01/06