ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

ypes press002
ypes press002
Ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, από το πρωί σήμερα Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2005, δέχτηκε στο ΥΜΑ-Θ μπάντες και χορωδίες που έψαλαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς.

Ο κ. Τσιαρτσιώνης εκφράζοντας τις δικές του ευχές, τόνισε: «Εύχομαι το 2006 να είναι καλύτερο και ευνοϊκότερο για όλους μας. Να ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας για έναν κόσμο με λιγότερη δυστυχία, λιγότερο πόνο και φτώχεια και με περισσότερη ανθρωπιά και γαλήνη. Να ευοδωθούν οι στόχοι σας και να δικαιωθούν οι κόποι σας. Καλή χρονιά σε όλους».

Συγκεκριμένα, τον υπουργό επισκέφθηκαν οι μπάντες της ΕΛ.ΑΣ., του Γ´ Σώματος Στρατού, η Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης και του δήμου Λαχανά, ο Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών «Αγία Φωτεινή» του δήμου Ελευθερίου – Κορδελιού, μέλη του Γ´ ΚΑΠΗ «Κουλέ Καφέ» (παράρτημα Σαχτούρης), ο Σύλλογος Σιδηροδρομικών «Θερμαϊκός», η Πολιτιστική Χορωδία Λαγκαδά, η Ένωση Βαβδινών Θεσσαλονίκης, ο Χορευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Ο Μύτικας», το 13ο Σύστημα Προσκόπων Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Χίων Θεσσαλονίκης «Η Αγία Μαρκέλα», τα παιδιά από το Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο, μέλη του Λαογραφικού Συλλόγου Kρητών «Τα Αγρίμια», του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ροδίτης» Κοζάνης, η χορωδία Λυκείων Ελληνίδων Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Νέας Τενέδου της Ν. Τρίγλιας.

Στις 12 το μεσημέρι παρουσία του Υπουργού Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκου Τσιαρτσιώνη, του γενικού γραμματέα του ΥΜΑ-Θ καθηγητή Λουκά Ανανίκα και πολλών υπαλλήλων του υπουργείου αναβίωσε στον προαύλιο χώρο του Διοικητηρίου το έθιμο των «Μωμόγερων» από τον πολιτιστικό σύλλογο του δημοτικού διαμερίσματος Ασβεστόπετρας του δήμου Πτολεμαΐδας.

Πρόκειται για λαϊκό θεατρικό δρώμενο, το οποίο συνοδεύεται από ποντιακή λύρα και πολυμελές χορευτικό συγκρότημα με παραδοσιακές στολές.

Στις 13:00, ο κ. Τσιαρτσιώνης παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του διοικητικού συμβουλίου και των υπόλοιπων μελών της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Θεσσαλονίκης.
Κατά τη διάρκεια του γεύματος ο υπουργός απευθυνόμενος στην πρόεδρο και τα μέλη της αδελφότητας τόνισε: «Ευχαριστούμε για το περίσσευμα αγάπης που διαθέτετε. Το δικό σας έργο έχει να μας διδάξει πολλά, γιατί η αγάπη μεγαλώνει τη δύναμη του ανθρώπου για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ζωής».

Προηγούμενο άρθροΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 6/01/2006