ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΣΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ypes press002
ypes press002

Με στόχο τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών του ΟΠΣ

Στο πλαίσιο της βέλτιστης λειτουργίας του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης παρακολούθησης της ανάπτυξης σε Βόρεια Ελλάδα και ΝΑ Ευρώπη, πραγματοποιήθηκε, την περασμένη εβδομάδα, ευρεία συνάντηση εργασίας με επιλεγμένες ομάδες ατόμων (focus groups) που διαμορφώνουν και συντονίζουν αναπτυξιακές πολιτικές στην περιοχή.
Οι συναντήσεις εργασίας, που τελούν υπό την αιγίδα του ΥΜΑ-Θ, πραγματοποιήθηκαν με την συνδρομή του τεχνικού συμβούλου του έργου (TREK Consulting), για το στρατηγικό σχεδιασμό και την υποστήριξη της υλοποίησης του ΟΠΣ.
Σκοπός των συγκεκριμένων παρουσιάσεων ήταν η ενημέρωσή εκπροσώπων δημόσιων οργανισμών και επιχειρηματικών φορέων σχετικά με το έργο, με στόχο την ενεργό συμβολή τους στη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών και ωφελειών του συστήματος.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τη λειτουργία και τη χρηστικότητα του ΟΠΣ, καθώς και για τα αναμενόμενα αποτελέσματα της εφαρμογής του.
Οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να προτείνουν σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, τρόπους και μεθόδους βελτιστοποίησης των λειτουργιών του ΟΠΣ, το οποίο άλλωστε θα εξυπηρετεί τους αναπτυξιακούς σκοπούς των φορέων και οργανισμών της Μακεδονίας και της Θράκης.
Με τον τρόπο αυτό, το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης διαβουλεύεται ευρέως και με όρους διαφάνειας, με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, για την δημιουργία υποδομών τεχνολογίας στη Βόρεια Ελλάδα.
Στις συζητήσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων: οι γενικοί διευθυντές των τριών περιφερειών (Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης), εκπρόσωποι του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, του Εμπορικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, του Οργανισμού Ρυθμιστικού Θεσσαλονίκης, της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, της  τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι φορέων διεθνών οργανισμών και οργανώσεων.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο ΟΠΣ και την πορεία εκτέλεσης των εργασιών παρέχονται στην ιστοσελίδα του έργου, www.mathra.gr/ops

Προηγούμενο άρθροΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ