Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ Κ. ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ “ Η ΜΥΡΤΩ ΜΕΓΑΛΩΣΕ”

ypes press002
ypes press002
Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το απόγευμα της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου 2005, απηύθυνε  χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου της κ. Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, με τίτλο «Η Μυρτώ μεγάλωσε», η οποία πραγματοποιήθηκε από το Κέντρο UNESCO, στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τη συνέχεια του παιδικού βιβλίου της ίδιας συγγραφέως « Το μαγικό μυστικό της Μυρτώς », για το οποίο ο κ. Τσιαρτσιώνης ανέφερε πως «απευθύνεται στη νέα γενιά, θυμίζοντας στους σύγχρονους Έλληνες τα τραγικά γεγονότα του Ολοκαυτώματος στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου».

Μιλώντας για τη συγγραφέα ο κ. Τσιαρτσιώνης επεσήμανε ότι:  «Είναι ξεχωριστή η ευαισθησία και η ικανότητα της συγγραφέως, να δημιουργήσει ένα τόσο αξιόλογο έργο, το οποίο με αξιοθαύμαστο τρόπο προσεγγίζει και προβληματίζει ακόμα και τον πιο δύσκολο αναγνώστη».

 Ο κ. Τσιαρτσιώνης σχολιάζοντας το μυθιστόρημα είπε πως: «Το βιβλίο αναφέρεται και στη Θεσσαλονίκη των αρχών του αιώνα, όπου ζούσαν ειρηνικά χριστιανοί, εβραίοι και μουσουλμάνοι. Μια πόλη σταυροδρόμι πολιτισμών, σημείο όπου η Δύση συναντά την Ανατολή, παράδειγμα συμβίωσης και σεβασμού στο διαφορετικό.

Η συγγραφέας, με την ξεχωριστή   ευαισθησία της γυναίκας, στέλνει το μήνυμα της ενίσχυσης της φιλίας, του διαπολιτισμικού διαλόγου, της συνύπαρξης των λαών, του αλληλοσεβασμού και της αλληλοκατανόησης,  έννοιες και αξίες διαχρονικές».

Για το βιβλίο και τη συγγραφέα μίλησαν ακόμα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο καθηγητής στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. κ. Γιώργος Αναστασιάδης. Συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Παντελής Σαββίδης.

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡ. ΤΣΙΓΑΡΑ