Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ “ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ – Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ, Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”

ypes press002
ypes press002
Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το απόγευμα της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου 2005, εγκαινίασε την έκθεση «Γιάννης Παπαϊωάννου – ο συνθέτης, ο δάσκαλος, αναζήτηση και πρωτοπορία», που οργανώνει στο χώρο του, το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και το Σύλλογο Φίλων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Τσιαρτσιώνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Με αυτήν την έκθεση δίνεται η ευκαιρία για μια βαθύτερη και ουσιαστικότερη γνωριμία με το πλούσιο -σε ποσότητα και ποιότητα- μουσικό έργο ενός εκ των πιο σημαντικών εκπροσώπων της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας στην Ελλάδα. Αναγνωρίζεται η όχι ευρέως γνωστή στις μέρες μας, αλλά πολύ σημαντική, πνευματική προσφορά συνθετών, οι οποίοι υπήρξαν πρωτοπόροι της μουσικής έκφρασης στη νεότερη Ελλάδα».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, εξέφρασε την πεποίθηση πως «ο Γιάννης Παπαιωάννου, όπως και μέσα από το εξαιρετικά πλούσιο διδακτικό του έργο κατά τη διάρκεια της ζωής του, θα αποτελέσει και τώρα έμπνευση και ερέθισμα για τους νέους δημιουργούς στην πατρίδα μας» και εξέφρασε τα συγχαρητήριά του όχι μόνο στους συντελεστές της διοργάνωσης, αλλά και στην κυρία Ειρήνη Παπαϊωάννου, τη σύζυγο του εκλιπόντος, η οποία, όπως τόνισε, «κατέστησε δυνατή την πρόσβαση του κοινού σε ένα τέτοιο πλούσιο και σημαντικό υλικό».

Προηγούμενο άρθροΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΡ. ΤΣΙΓΑΡΑ