Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΡΙΝΟΥ

ypes press002
ypes press002

ΩΡΑ 20:30

Ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το βράδυ της Τρίτης 5 Ιουλίου 2005, εγκαινίασε τη Δημοτική βιβλιοθήκη Κορινού του Νομού Πιερίας, που αποτελεί δημιούργημα του δήμου σε συνεργασία με την «Κίνηση Πολιτών για την Ανάπτυξη του Δημοτικού Διαμερίσματος Κορινού».
Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο κ. Τσιαρτσιώνης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «η δημιουργία της νέας βιβλιοθήκης αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή, της οποίας η πολύπλευρη ανάπτυξη αποτελεί κοινό μας μέλημα» και πρόσθεσε: «Θα προσφέρει σημαντικά στο χώρο του πολιτισμού, διευρύνοντας τις δυνατότητες για νέα γνώση. Θα φέρει σε νέα σχέση τους ανθρώπους  της περιφέρειας με το βιβλίο».
Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης αναφερόμενος στην κυβερνητική βούληση για τη δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων βιβλιοθηκών στην περιφέρεια, είπε χαρακτηριστικά: «Αναπτύσσουμε μια συγκροτημένη εθνική στρατηγική για το βιβλίο. Η πρόσβαση στη γνώση αποτελεί αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα, γι’ αυτό και η δημιουργία βιβλιοθηκών, που το διασφαλίζει με τους καλύτερους όρους, βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας.
Εκδηλώσεις σαν κι αυτές, που ενισχύουν την αναγνωσιμότητα και προάγουν τον πολιτισμό σε περιοχές που βρίσκονται μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι ιδιαίτερης σημασίας και είναι ευτύχημα που στο πέρασμα των χρόνων συνεχίζονται και ενισχύονται».

**************
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ
 
XAIΡΕΤΙΣΜΟΣ  ΤΟΥ  ΥΠΟΥΡΓΟΥ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ
ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΚΟΡΙΝΟΥ

«Αξιότιμε  Δήμαρχε, κ. Δημητρίου, Εκλεκτοί  παριστάμενοι, Κυρίες και  Κύριοι,
Σας ευχαριστώ για την τιμητική πρόσκληση να εγκαινιάσω τη νέα Δημοτική σας Βιβλιοθήκη, που θα προσφέρει σημαντικά στο χώρο του πολιτισμού, διευρύνοντας τις δυνατότητες για νέα γνώση.
Η παρουσία της νέας βιβλιοθήκης αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή της οποίας η πολύπλευρη ανάπτυξη αποτελεί κοινό μας μέλημα.
Το βιβλίο πληροφορεί, ψυχαγωγεί και αφυπνίζει το εφησυχασμένο πνεύμα. Μέσα από τις σελίδες του ο αναγνώστης καλείται να αξιολογήσει, να επιλέξει, να αμφισβητήσει, με άλλα λόγια να ακονίσει την κριτική του σκέψη.
Στη δύσκολη εποχή που ζούμε, η ανάγνωση ενός βιβλίου, παιδευτική ή ψυχαγωγική, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, ειδικά για τους νέους, που μπορούν να βρουν απαντήσεις στις ανησυχίες, στις αναζητήσεις και στους προβληματισμούς που τους διακατέχουν.
Το βιβλίο είναι η ταχύτερη οδός που ενώνει πολιτισμούς, διευρύνει τη σκέψη και δίνει διάρκεια και συνέχεια στο πνεύμα των λαών. Δημιουργεί συνθήκες επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων με έναν τρόπο «συναρπαστικό» και δοκιμασμένο στο πέρασμα του χρόνου.
Επιδιώκουμε να συντηρήσουμε και να διευρύνουμε αυτή την ιδιαίτερη επικοινωνία και γι’ αυτό αναπτύσσουμε μια συγκροτημένη εθνική στρατηγική για το βιβλίο. Η πρόσβαση στη γνώση αποτελεί αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα, γι’ αυτό και η δημιουργία βιβλιοθηκών, που το διασφαλίζει με τους καλύτερους όρους, βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες μας.
Η Παιδεία και ο Πολιτισμός αποτελούν κύριους άξονες της πολιτικής μας στη Νέα Διακυβέρνηση. Οι προσπάθειές μας στοχεύουν στην ανάδειξη αυτών των συγκριτικών πλεονεκτημάτων θέτοντας την Ελλάδα σε μια δυναμική τροχιά. Η χώρα μας είναι κοιτίδα του ευρωπαϊκού πολιτισμού, κοινωνός της προσπάθειας για την ευρωπαϊκή, οικονομική και πολιτική ολοκλήρωση. Στην κατεύθυνση αυτή οι Έλληνες πολίτες έχοντας σφαιρική ενημέρωση και άποψη μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο.
Η δίψα για γνώση, η κινητικότητα των ιδεών, η επιθυμία για δημιουργία και πρόοδο, ο πνευματικός πλούτος, αποτυπώνονται  στις σελίδες των βιβλίων. Η ανάγνωση, καθώς και η μελέτη ενός βιβλίου, χαράσσει δρόμους πολιτισμού, καλλιεργώντας συνειδήσεις και ευαισθητοποιώντας ψυχές.
Θα μπορούσε να πει κανείς πάρα πολλά για το βιβλίο και για την προσφορά του στην εξέλιξη των ανθρώπινων κοινωνιών στο πέρασμα του χρόνου. Αυτήν ακριβώς την εξέλιξη διασφαλίζει και η αποψινή σας εκδήλωση για τη νέα βιβλιοθήκη που θα φέρει σε νέα σχέση τους ανθρώπους  της περιφέρειας με το βιβλίο.
Εκδηλώσεις σαν κι’ αυτές, που ενισχύουν την αναγνωσιμότητα και προάγουν τον πολιτισμό σε περιοχές που βρίσκονται μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι ιδιαίτερης σημασίας και είναι ευτύχημα που στο πέρασμα των χρόνων συνεχίζονται και ενισχύονται. Η συμβολή τους στην ανάπτυξη είναι καθοριστική, και για όσους αμφιβάλουν θα πρέπει να υπενθυμίσω ότι η γνώση και το πνεύμα είναι η δύναμη των μικρών σε μέγεθος λαών, όπως είναι η χώρα μας, που διέπρεψε διαχρονικά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Εγκαινιάζοντας απόψε την νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού θέλω να συγχαρώ ιδιαίτερα τον Δήμαρχο, το Δ.Σ., την «Κίνηση Πολιτών για την Ανάπτυξη του Κορινού», όλους τους συντελεστές αυτής της καθ’ όλα αξιόλογης πρωτοβουλίας.
Εύχομαι στους δημότες – αναγνώστες που θα διαβούν αυτήν την πόρτα, καλές περιπλανήσεις στον κόσμο του βιβλίου.  Σας ευχαριστώ».

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επόμενο άρθροΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ 8/7/2005 ΕΩΣ 11/7/2005