ΤΟΝ ΥΜΑ-Θ κ. ΝΙΚΟ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ

ypes press002
ypes press002

Επί τάπητος τα αναπτυξιακά έργα για τη Βόρεια Ελλάδα

Ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης, το απόγευμα της Πέμπτης 13 Ιανουαρίου 2005, δέχθηκε, στο ΥΜΑ-Θ, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου καθηγητή Λουκά Ανανίκα, τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την περιοδεία που πραγματοποιεί στην Κεντρική Μακεδονία.

Οι κύριοι Τσιαρτσιώνης και Μεϊμαράκης συζήτησαν για περισσότερο από μία ώρα θέματα που αφορούν την περιφερειακή ανάπτυξη που προωθεί η κυβέρνηση και ιδιαίτερα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου. Αμέσως μετά τη συνάντησή τους, την οποία και οι δύο χαρακτήρισαν ιδιαίτερα εποικοδομητική, ο κ. Μεϊμαράκης, τόνισε πως θα υλοποιηθούν τα έργα που έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση να πραγματοποιήσει στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ ο κ. Τσιαρτσιώνης εξέφρασε τη βεβαιότητα πως το 2005 θα είναι καθοριστική χρονιά για τη Μακεδονία και τη Θράκη, κατά την οποία θα τεθούν γερές βάσεις ανάπτυξης.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης: «Το 2005, με τη νέα διακυβέρνηση, θα είναι η χρονιά για την ελληνική περιφέρεια, για την “ξεχασμένη” Ελλάδα. Η γενική μας προσπάθεια και η κύρια κατεύθυνσή μας είναι να μειώσουμε τις περιφερειακές και κοινωνικές ανισότητες, που αυτές αναπτύχθηκαν από μια αλλοπρόσαλλη πολιτική που ακολουθήθηκε την τελευταία δεκαετία. Η Νέα Δημοκρατία, ως ένας ζωντανός πολιτικός οργανισμός, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την κυβέρνηση, συζητά, στηρίζει την κυβερνητική προσπάθεια, ώστε η χώρα να τεθεί σε τροχιά ανάπτυξης. Στο πλαίσιο αυτό είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον κύριο υπουργό και να διαπιστώσουμε για άλλη μια φορά ότι τα έργα για τα οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση να γίνουν στη Βόρεια Ελλάδα θα προχωρήσουν ανεξαρτήτως του αποτελέσματος που υπήρξε κατά τη διεκδίκηση της παγκόσμιας έκθεσης EXPO 2008 και ταυτόχρονα ότι όλα αυτά που έχουμε αναλάβει ως υποχρεώσεις σε ορίζοντα  τετραετίας θα υλοποιηθούν».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης  κ. Νίκος Τσιαρτσιώνης δήλωσε: «Υπήρξε μια πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση για τα θέματα, τα οποία αντιμετωπίζει η Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, αλλά και για τον προγραμματισμό αυτής της δύσκολης και σκληρής χρονιάς που προδιαγράφεται, καθόσον έχουν περάσει ανεπιστρεπτί πλέον οι φαντασιώσεις περί ισχυρής οικονομίας και ισχυρής οικονομικής βάσης. Όλα πλέον τίθενται στην πραγματική τους διάσταση, για να αντιμετωπιστούν όπως πρέπει. Ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτή την επίσκεψη, αλλά και για την κατανόηση των θέσεων της περιφέρειας. Προσδοκούμε ότι το 2005 θα μπουν δυνατές βάσεις σταθεροποίησης ενός προγράμματος που πραγματικά θα φέρει την περιφέρεια και ιδιαίτερα την περιοχή μας, τη Μακεδονία και τη Θράκη, που έχει την ιδιαιτερότητα να γειτνιάζει με τέσσερα κράτη, σε αναπτυξιακή τροχιά. Αυτή η χρονιά θα είναι καθοριστική σε ό,τι αφορά τα αναπτυξιακά μέτρα, αλλά και την υλοποίηση της περιφερειακής πολιτικής που έχει θέσει η κυβέρνηση ως πρώτη προτεραιότητα».
 
Τον κ. Μεϊμαράκη συνόδευαν ο Διευθυντής του Κόμματος κ. Κώστας Σημαιοφορίδης, ο Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. κ. Κώστας Ζωντανός, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. κ. Νίκος Καραχάλιος, ο Πρόεδρος της Διοικούσας κ. Ιάκωβος Φραντζής και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος κ. Φίλιππος Ζαφειρίου.

Προηγούμενο άρθροΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ
Επόμενο άρθροΟ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ Κ. ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ