Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ (26 ΧΛΜ.) ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ (ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΜΑ-Θ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΟ)

ypes press002
ypes press002

Η παράδοση της παράκαμψης της Καβάλας (26 χλμ.) μέχρι το Πάσχα θα σημάνει μια νέα εποχή για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη (Δήλωση του ΥΜΑ-Θ Γιώργου Πασχαλίδη μετά την επίσκεψη του στο έργο)

Ο Υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Γιώργος Πασχαλίδης, που πραγματοποιεί από το πρωί επίσκεψη εργασίας στο Νομό Καβάλας, επισκέφθηκε το μεσημέρι τα εργοτάξια της Εγνατίας Οδού (παράκαμψη Καβάλας), όπου ενημερώθηκε για την πορεία του έργου συνολικά της Εγνατίας Οδού στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Μετά την ενημέρωσή του, ο κ. Πασχαλίδης δήλωσε:

“Διαπίστωσα επιτόπου ότι υπάρχει εικόνα έργου, ρυθμός έργου και μπορώ να πω τα καλά νέα σε σχέση με την παράκαμψη της Καβάλας. Μέχρι το Πάσχα, θα παραδοθεί το σύνολο του έργου, 26 χλμ., και εκτιμώ ότι αυτό θα ανοίξει μια καινούργια εποχή για την Καβάλα, για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, για τη Βόρεια Ελλάδα συνολικά, θα ´λεγα για όλη τη χώρα, γιατί η Εγνατία Οδός είναι ένα διευρωπαϊκό δίκτυο. Η παράδοση της παράκαμψης της Καβάλας γύρω στο Πάσχα θα σημάνει και το πέρασμα σε μια καινούργια εποχή. Με βάση την ενημέρωση που είχα από τους υπεύθυνους της Εγνατίας Οδού, τον κ. Λαμπρόπουλο και τον κ. Φατούρο, τους οποίους ευχαριστώ, μέχρι το καλοκαίρι του 2002, θα έχουμε την παράδοση του συνόλου του έργου της Εγνατίας Οδού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (256 χλμ. εκτός από το τμήμα του Νέστου)”.

Στη συνέχεια, ο ΥΜΑ-Θ Γ. Πασχαλίδης είχε ευρεία σύσκεψη στη Νομαρχία Καβάλας, με τη συμμετοχή Δημάρχων, εκπροσώπων επιμελητηρίων, συνεταιρισμών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο βουλευτής Γιάννης Τσακλίδης και ο Γεν. Γραμματέας της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης Άρης Παπαδόπουλος. Στο τέλος της σύσκεψης, ο κ. Υπουργός ανακοίνωσε δέσμη μέτρων και παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο 2000-2006 που ξεπερνούν τα 200 δισ. δραχμές. Τα μεγάλα έργα της νέας προγραμματικής περιόδου είναι τα εξής:

Εγνατία Οδός – Παράκαμψη Καβάλας, Κάθετος άξονας Καβάλας – Ελληνοβουλγαρικών Συνόρων, Λιμάνι Καβάλας, Περιμετρική Οδός πόλης Καβάλας, Νοσοκομείο Καβάλας, Αποχέτευση Κρηνίδων, Εκθεσιακό Κέντρο και επιχειρησιακά προγράμματα για τη Θάσο και το Παγγαίο. Όπως τόνισε ο ΥΜΑ-Θ, ο Ν. Καβάλας έχει όλες τις προϋποθέσεις να ξεπεράσει την ύφεση που γνώρισε εξαιτίας διαρθρωτικών προβλημάτων της τοπικής οικονομίας, περνώντας σε μια νέα εποχή ανάπτυξης. Η νέα πολιτική ανάπτυξης του Νομού Καβάλας θα στηριχθεί στα οφέλη της Εγνατίας Οδού, στην αξιοποίηση της διασυνοριακότητας και του διεθνούς ρόλου του Λιμανιού στη διασύνδεση με την ανασυγκρότηση της Ν.Α. Ευρώπης, στην αξιοποίηση των πόρων του Γ´ Κ.Π.Σ. και στην ποιότητα των υπηρεσιών του τριτογενούς τομέα, που στο Ν. Καβάλας αγγίζει το 62% του νομαρχιακού προϊόντος.

Η ισόρροπη ανάπτυξη και η άμβλυνση των διαπεριφερειακών ανισοτήτων δεν μπορεί να μεταφράζεται σε εξίσωση προς τα κάτω. Αντίθετα, σημαίνει ταχύτερη ανάπτυξη με διασπορά σε όλες τις περιοχές, με δίκαιη κατανομή του πλούτου σε όλη τη χώρα.

“Δεν ήρθα να κάνω προπαγάνδα, ήρθα να συνεργαστώ μαζί σας για τη λύση προβλημάτων, για το πέρασμα σε μια εποχή ανάκαμψης, προόδου και ευημερίας”, υπογράμμισε ο κ. Πασχαλίδης.

Προηγούμενο άρθροΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ EXPO 2007 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επόμενο άρθροΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΜΑ-Θ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΕΥΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ