Στο Κιλκίς μεταφέρεται η περιοδική έκθεση “Η Ελληνίδα στον Πόλεμο”

ypes press002
ypes press002

ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ”

Στο Κιλκίς μεταφέρεται την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 η περιοδική έκθεση που διοργανώνει το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) με θέμα “Η Ελληνίδα στον Πόλεμο“.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 11.30 π.μ. στην Καπναποθήκη της “Αυστροελληνικής” (       Νικ. Παναγιώτου 50), παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου και του Δημάρχου Κιλκίς κ. Δημήτρη Κυριακίδη.

Η έκθεση θα παραμείνει στο χώρο έως τις 28 Φεβρουαρίου και θα είναι επισκέψιμη Δευτέρα έως Παρασκευή: 09.00-12.30 και 18.00-20.30, Σάββατο 18.00-20.30 και την Κυριακή: 11.00-14.00, 18.00-21.00.

Το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που αναδεικνύει την καθοριστική συμβολή της Ελληνίδας στους εθνικούς αγώνες επιμελήθηκαν ο μουσειολόγος Νικόλαος Νικόλτσιος, η μουσειολόγος Στέλλα Συλαίου, ο Συνταγματάρχης ε.α. Βασίλειος Νικόλτσιος, η ιστορικός Ευαγγελία Πάλλα και η φοιτήτρια αρχιτεκτονικής Αγγελική Καλιπτσίδη.

Το σπάνιο αρχείο προέρχεται από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Πολεμικό Μουσείο, τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής, το ίδρυμα Άκτια Νικόπολις, το Μουσείο Φωτογραφίας “Χρήστος Καλεμκερής”, καθώς και τις προσωπικές συλλογές του Νικόλαου Νικόλτσιου, του Δημήτριου Γιαννόγλου, του Βασίλειου Νικόλτσιου και της Κατερίνας Πετρίδου.

Η έκθεση υποστηρίζεται από το Γ’ Σώμα Στρατού.

Προηγούμενο άρθρο11-02-2020 Δελτίο Τύπου για την ανέγερση του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός κ. Θ. Καράογλου στη συνέντευξη τύπου για τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση στη Σόφια