Έλεγχοι του τμήματος εποπτείας αγοράς του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) σε δομικά προϊόντα

ypes press002
ypes press002

ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) ΣΕ ΔΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

 

Το τμήμα της Εποπτείας Αγοράς του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης), στα πλαίσια της αρμοδιότητας που έχει εκχωρηθεί από την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  για τη διαπίστωση της συμμόρφωσης των βιομηχανικών προϊόντων με την ισχύουσα τεχνική βιομηχανική νομοθεσία και την Γενική Ασφάλεια των προϊόντων, πραγματοποίησε το τελευταίο έτος στην κατηγορία των δομικών προϊόντων, ελέγχους σε όλη την επικράτεια της διοικητικής της αρμοδιότητας.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια της Υπηρεσίας πραγματοποίησαν 35 ελέγχους σε εταιρείες όλων των Νομών της Μακεδονίας και της Θράκης με βάση το πρόγραμμα ελέγχων που καταρτίζεται από την εποπτεύουσα αρχή (Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας). Σε μερικές περιπτώσεις μάλιστα, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις προκειμένου οι επιχειρήσεις να εναρμονιστούν  με τον Κανονισμό και τα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διέπουν την παραγωγή και διάθεση των Δομικών Προϊόντων.

Η τροποποίηση του ν. 4512/18 στο πρόσφατα ψηφισθέν αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, ενισχύει  την υπάρχουσα διαδικασία ελέγχων, οι οποίοι θα πραγματοποιούνται με βάση πρόγραμμα που θα καταρτίζεται από την εποπτεύουσα αρχή κατόπιν της αξιολόγησης κινδύνου και κατάταξης των εταιρειών σε βαθμούς επικινδυνότητας ως προς την προστασία του δημόσιου συμφέροντος (καταναλωτών και επιχειρήσεων).

 

 

Προηγούμενο άρθροΓια την καθιέρωση 12μηνης τουριστικής περιόδου στη Β. Ελλάδα συζήτησαν οι Θ. Καράογλου και Χ. Θεοχάρης στο Διοικητήριο
Επόμενο άρθροΟμιλία Θ. Καράογλου στα εγκαίνια της 14ης Έκθεσης ΚΕΜ Franchise Βορείου Ελλάδος (08-11-2019)