Συνέντευξη της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM»

ypes press002
ypes press002

Ελ. Χατζηγεωργίου: Ο κ. Μητσοτάκης ακόμη κι όταν κάνει ντιμπέιτ… με τον εαυτό του, πάλι χαμένος βγαίνει

 

Συνέντευξη της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης) στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM»   

 

«Ο κ. Μητσοτάκης ακόμη και όταν κάνει ντιμπέιτ… με τον εαυτό του, πάλι χαμένος βγαίνει και, άρα, γι’ αυτό φοβάται να αντιπαρατεθεί επί της ουσίας με τον πρωθυπουργό και δεν είναι το πρόβλημα πότε θα προκηρύξει ο πρωθυπουργός εθνικές εκλογές για να πάει σε ντιμπέιτ με τον πρωθυπουργό», δήλωσε  η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας- Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM» σχολιάζοντας τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ κατά τη διακαναλική του συνέντευξη.

«Αν και έγιναν συντονισμένες προσπάθειες μετά από τη ΝΔ να κρύψει αυτή τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να μας πει όλους ότι δεν καταλάβαμε τι ακριβώς είπε, το ζήτημα είναι ότι αυτά που λέει ο κ. Μητσοτάκης -όσο κι αν προσπαθεί να τα καλύψει στη συνέχεια το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ- φανερώνουν πραγματικά ποια είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας -αν και εφόσον, που εγώ δεν το πιστεύω αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Η πολιτική αυτή έχει διατυπωθεί κατά καιρούς από τον κ. Μητσοτάκη και στη συνέχεια υπήρξαν Δελτία Τύπου, που διέψευδαν αυτόν που τα είπε, βασικώς διέψευδε αυτούς που τον άκουσαν και αντιλήφθηκαν αυτά που αντιλήφθηκαν», είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε:

«Το πραγματικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας είναι ασφαλιστικό Πινοσέτ, επταήμερη εργασία, κατάργηση της 13ης σύνταξης κ.ο.κ. Αυτό είναι ένα πρόσωπο αντεργατικό, αντικοινωνικό, το οποίο το μόνο που ενδιαφέρει τη ΝΔ είναι να στηρίξει αυτούς που τη στήριξαν. Αυτοί που τη στήριξαν τα προηγούμενα χρόνια κι αυτοί που συνεχίζουν να τη στηρίζουν είναι συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες κι αυτές είναι στα πολύ υψηλά στρώματα».

Κληθείσα να σχολιάσει την κριτική της ΝΔ ότι τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση είναι προεκλογική παροχολογία, η κ. Χατζηγεωργίου απάντησε: «Θα ήταν ωραίο προεκλογικό σποτ, γιατί εδώ και τέσσερα χρόνια κάθε φορά που ο πρωθυπουργός έλεγε “έχω υπερπλεόνασμα τόσα δισεκατομμύρια και άρα θα κάνω αυτό, θα τα ξαναγυρίσω στην κοινωνία” […] κάθε φορά έβγαινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και έλεγε ακριβώς την ίδια πρόταση, ότι είναι παροχολογία γιατί έρχονται εκλογές […] κάθε φορά που ο πρωθυπουργός εξήγγειλε νέα θετικά μέτρα, ήταν η ίδια αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία. Άρα, δεν μπορώ να σχολιάσω με σοβαρότητα τέτοιου είδους αντιδράσεις. Πάντα ο πρωθυπουργός όταν εξήγγειλε τέτοιου είδους μέτρα ήταν ξεκάθαρος: Όταν έχουμε υπερπλεόνασμα αυτό θα το γυρνάμε σε αυτούς που πραγματικά έχουν πρόβλημα».

 «Η πραγματική δημοσκόπηση είναι η κάλπη»

Σε ό,τι αφορά τα μηνύματα της κάλπης των ευρωεκλογών, η υφυπουργός εκτίμησε: «Νομίζω ότι είναι καθαρό το μήνυμα που θα βγει και από τις ευρωεκλογές και αυτό φαίνεται από τις συνεχόμενες περιοδείες και παρουσίες του πρωθυπουργού σε όλη τη χώρα […] Μας έλεγαν ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να βγει από το γραφείο του, ότι είναι κρυμμένος στο Μαξίμου και φοβάται να βγει έξω κι αυτό που αντικρίζουμε είναι εντελώς διαφορετική εικόνα, του  πρωθυπουργού που έχει γυρίσει όλη τη χώρα […] Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι αυτή η κυβέρνηση αυτός ο πρωθυπουργός ήταν δίπλα του τα τελευταία χρόνια, δίπλα του στα δύσκολα και προσπάθησε να κάνει ό,τι μπορούσε μέσα από τις δυνατότητες που είχε».

«Η πραγματική δημοσκόπηση», επισήμανε, «είναι η κάλπη και αν δεν φτάσουμε στην κάλπη ό,τι και να λέμε σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις δεν έχει κανένα νόημα και νομίζω ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών θα δώσουν το πραγματικό μήνυμα».

Ερωτηθείσα αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ενδέχεται να κρίνει και τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών, απάντησε: «Έχει πει άπειρες φορές ο πρωθυπουργός ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, άρα, προφανώς, είναι ένα μήνυμα προς όλα τα κόμματα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών».

Σχετικά με τις υποψηφιότητες που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περιφέρειες και δήμους, σημείωσε: «Η μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι μια σημαντική μάχη, γιατί παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο ποιος ηγείται και στην τοπική αυτοδιοίκηση, η σχέση του εκάστοτε ανθρώπου -στον ρόλο του περιφερειάρχη είτε του δημάρχου- να είναι δηλαδή ένας άνθρωπος με όραμα και πραγματικά να θέλει να κάνει πράγματα για την περιοχή του και προφανώς να συνεργάζεται και με την Κεντρική Διοίκηση και να μη λειτουργεί με τρόπο εντελώς μικροκομματικό στον τρόπο που πολιτεύεται και ο ίδιος. Η μάχη αυτή είναι δύσκολη, θα δώσει κι αυτή κάποια μηνύματα ουσίας προς διάφορες κατευθύνσεις».

Αναφερόμενη στη μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη» και για τις ανησυχίες που εκφράζονται για την κυβερνησιμότητα με την εφαρμογή της απλής αναλογικής, παρατήρησε: «Θα υπάρχει κυβερνησιμότητα γιατί όποιος έχει εικόνα από την τοπική αυτοδιοίκηση -υπήρξα δημοτική σύμβουλος στον δήμο που ζω και τα περισσότερα ζητήματα σε ένα δημοτικό συμβούλιο, του οποίου εγώ έχω την εικόνα, περίπου το 90-95% των ζητημάτων, περνάνε ομόφωνα. Το ζήτημα είναι στα μεγάλα και ουσιαστικά, που εκεί έτσι κι αλλιώς ο εκάστοτε δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει […]  Ο “Κλεισθένης” θα μας βάλει όλους σε μια διαδικασία να συζητάμε,να συναποφασίζουμε  και νομίζω ότι αυτό το μάθημα στις τοπικές κοινωνίες θα είναι πιο σημαντικό και αυτό που θα οδηγεί τις ομοφωνίες και δεν θα υπάρξουν προβλήματα».

Ερωτηθείσα σχετικά με το κλίμα που εισπράττει στις περιοδείες της στη Βόρεια Ελλάδα και το πώς επηρεάζει τους πολιτικούς συσχετισμούς η Συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Χατζηγεωργίου απάντησε:

«Εισπράττω ένα αρκετά καλό κλίμα , ένα κλίμα που μας δίνει τη χαρά και αισιοδοξία να σχεδιάσουμε και το μέλλον, που νομίζω ότι δεν αντικατοπτρίζει επί της ουσίας αυτά που γράφονται και λέγονται στα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το κλίμα στην κοινωνία, συνομιλώντας με τους ανθρώπους, είναι εντελώς διαφορετικό από την εικόνα που επιχειρείται να παρουσιαστεί προς τα έξω -και αυτό αφορά κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα […] ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή οποιοδήποτε στέλεχος δεν μπορεί να κυκλοφορήσει και είναι κλεισμένοι στα γραφεία τους. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο».

«Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών οι δυνατότητες που ανοίγονται στις τοπικές κοινωνίες, στην τοπική αυτοδιοίκηση της Δυτικής Μακεδονίας είναι περισσότερες και μεγαλύτερες. Προφανώς, υπάρχουν κάποιες ανησυχίες, φόβοι, πράγματα τα οποία οφείλουμε να συζητάμε, όχι για να προσπαθήσουμε να κρύψουμε κάτω από το χαλί, αλλά οφείλουμε να τα συζητάμε και να ακούμε τις τοπικές κοινωνίες για να τα αντιμετωπίζουμε […] Με τη Συμφωνία των Πρεσπών μας δίδονται δυνατότητες και γι’ αυτό πέφτουν οι φωνές, πέφτουν οι αντιδράσεις», υπογράμμισε.

 

Προηγούμενο άρθροΕκδήλωση του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) στις Σέρρες: Πρόσκληση και επικοινωνιακό υλικό
Επόμενο άρθροΠεριοδεία στους νομούς Πέλλας και Καβάλας πραγματοποιεί αύριο η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου