Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Στ. Καλαφάτη στην εκδήλωση της 4ης ΥΠΕ με θέμα την Παχυσαρκία στην Πλατεία Αριστοτέλους

paxysarkia_ekdilosi_IMG-20220623-WA0017

paxysarkia_ekdilosi_IMG-20220623-WA0018 paxysarkia_ekdilosi_IMG-20220623-WA0016

Δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Στ. Καλαφάτη στην εκδήλωση της 4ης ΥΠΕ με θέμα την Παχυσαρκία στην Πλατεία Αριστοτέλους

Στ. Καλαφάτης: «Είμαστε στην πρώτη γραμμή. Η άσκηση και η υγιεινή διατροφή πρέπει να είναι ένα βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας»

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ, μέσα από την καρδιά μας, σε όλες και όλους για τις πολύτιμες και μοναδικές υπηρεσίες που προσφέρατε όλο αυτό το πολύ δύσκολο χρονικό διάστημα στο οποίο η ελληνική κοινωνία δοκιμαζόταν και συνεχίζει να δοκιμάζεται. Πρέπει να κρατάμε στο μυαλό μας ότι ο ιός είναι ακόμα εδώ. Σας χρωστάμε πολλά και σας ευγνωμονούμε για τις υπηρεσίες σας», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης μιλώντας σε νοσηλεύτριες και νοσηλευτές, αλλά και εθελοντές, στην εκδήλωση της 4ης ΥΠΕ με θέμα την Παχυσαρκία, στην πλατεία Αριστοτέλους, που συνδιοργάνωσε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Καλαφάτης βρέθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους όπου υποβλήθηκε σε τεστ μέτρησης της γλυκόζης του αίματος και της αρτηριακής του πίεσης. Στη συνομιλία που είχε με τους οργανωτές, εξήρε «την εξαιρετική δράση η οποία είναι -στην κυριολεξία- δράση ζωής. Γιατί το ζήτημα της προαγωγής της σωματικής άσκησης και της υγιεινής διατροφής είναι ουσιαστικά ο ορισμός του well being, του Ευ Ζην. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η παχυσαρκία, όπως και ο διαβήτης, ανήκουν στις λεγόμενες ασθένειες του πολιτισμού. Λόγω της καθημερινότητας αμελούμε και τη διατροφή μας και βεβαίως την άσκηση του σώματός μας. Η άσκηση μπορεί να είναι τρόπος ζωής καθ΄όλη τη διάρκεια ζωής του ανθρώπου, από τα πρώτα παιδικά του βήματα μέχρι και τους πρεσβυτέρους. Ένας απλός περίπατος μπορεί να βοηθήσει έναν ηλικιωμένο και στα αναπνευστικά και στα καρδιαγγειακά του θέματα. Φυσικά και στη διατήρηση ενός ιδανικού βάρους.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία 2021 – 25, έχει στόχο την πρόληψη, την προαγωγή της σωματικής άσκησης και -βεβαίως- της υγιεινής διατροφής με συγκεκριμένες δράσεις. Περιλαμβάνει εκπαιδευτικά προγράμματα στην πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενημερωτικές εκδηλώσεις εξοικείωσης των γονέων σε σχέση με τα οφέλη της σωματικής άσκησης και της υγιεινής διατροφής. Ειδικά στις μικρές ηλικίες, η παχυσαρκία έχει να κάνει με τη μείωση της άσκησης, τη μείωση της μεσογειακής διατροφής αλλά και με την αύξηση της κατανάλωσης fast food. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια ενημέρωση της κοινωνίας και μέσα από δράσεις όπως η σημερινή. Είναι μια διαρκής μάχη στην οποία οφείλουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή, γιατί αφορά την ίδια μας τη ζωή. Η άσκηση και η υγιεινή διατροφή πρέπει να είναι ένα βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Θερμά συγχαρητήρια στην 4η ΥΠΕ, στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στέλνουμε ένα ακόμη μήνυμα, ότι μέσα από συνεργατικές δράσεις μπορούμε να δίνουμε πολλά για την κοινωνία. Είμαστε εδώ για να υπηρετούμε την κοινωνία ο καθένας απ΄τον δικό του χώρο ευθύνης».

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Στ. Καλαφάτη στην ημερίδα με θέμα: «Νέος Αναπτυξιακός Νόμος και Επενδυτικές Ευκαιρίες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στην Κομοτηνή
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στην Ημερίδα με θέμα «Προοπτικές για μία ανθεκτική Ελληνική Γεωργία και το Στρατηγικό Σχέδιο ΚΑΠ 2023-2027»