Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στην εκδήλωση του ΟΛΘ Α.Ε. για την Κρουαζιέρα

8-5-2022-105

8-5-2022-079

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στην εκδήλωση του ΟΛΘ Α.Ε. για την Κρουαζιέρα

Καλαφάτης: «Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναδεικνύεται ως διεθνές λιμάνι επιλογής επιβατών κρουαζιέρας»

«Οι αριθμοί μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στο φετινό καλοκαίρι θα σημειώσουμε ρεκόρ αφίξεων και εσόδων στον τομέα του Τουρισμού. Χαρακτηριστικοί είναι οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. Συνολικά για το 2022 έχει επιβεβαιωθεί η αύξηση 62 κρουαζιερόπλοιων. Τα δύο “έδεσαν”, ήδη, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Συνολικά 12 διαφορετικές εταιρείες κρουαζιέρας με 17 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια θα επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη. Από αυτά, το 50% θα είναι αφίξεις homeporting. Έτσι, το λιμάνι της πόλης μας αναδεικνύεται ως ένα διεθνές λιμάνι επιλογής με δυνατότητα επιβίβασης, ή και αποβίβασης επιβατών κρουαζιέρας», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, σε χαιρετισμό στην εκδήλωση του ΟΛΘ Α.Ε. με αφορμή την προσέγγιση του κρουαζιερόπλοιου Celestyal Crystal στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως homeport και την έναρξη των προσεγγίσεών του σε εβδομαδιαία βάση.

Και υπογράμμισε: «Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη αποκτούν υποδομές και υποδέχονται δράσεις που φέρνουν νέες επενδύσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Δεν είναι μόνον τα έργα βελτίωσης στην 6η προβλήτα που προχωρούν. Είναι και μια σειρά άλλων έργων -οδικά, όπως ο Ε65, η διασύνδεση του λιμανιού με την ΠΑΘΕ και την Εγνατία, αλλά και σιδηροδρομικά- που αλλάζουν την εικόνα, δημιουργούν νέες ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης και προσθέτουν νέες δυνατότητες στην περιοχή μας».

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε:

«Περνούμε ήδη σε μια νέα κανονικότητα. Οι μετακινήσεις απελευθερώνονται και οι πολίτες του κόσμου αρχίζουν τουριστικές εξορμήσεις.

Η Πατρίδα μας διαθέτει υψηλής ποιότητας τουριστικό προϊόν για να διεκδικήσει αυξημένο μερίδιο. Η στρατηγική που επέλεξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εφάρμοσε η Κυβέρνηση  για την προστασία της δημόσιας υγείας στη διάρκεια της πανδημίας δημιούργησε προστιθέμενη αξία στη χώρα και αναβάθμισε το brand name «Ελλάδα».

Οι αριθμοί μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στο φετινό καλοκαίρι θα σημειώσουμε ρεκόρ αφίξεων και εσόδων στον τομέα του Τουρισμού.

Χαρακτηριστικοί είναι οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν από εσάς, για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης. Συνολικά για το 2022 έχει επιβεβαιωθεί η αύξηση 62 κρουαζιερόπλοιων. Τα δύο “έδεσαν”, ήδη, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Συνολικά 12 διαφορετικές εταιρείες κρουαζιέρας με 17 διαφορετικά κρουαζιερόπλοια θα επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη. Από αυτά, το 50% θα είναι αφίξεις homeporting. Έτσι, το λιμάνι της πόλης μας αναδεικνύεται ως ένα διεθνές λιμάνι επιλογής με δυνατότητα επιβίβασης, ή και αποβίβασης επιβατών κρουαζιέρας. Στην προσπάθειά σας αυτή, της ανάδειξης της Θεσσαλονίκης στον τομέα της κρουαζιέρας, μας έχετε συμμάχους.

Η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη αποκτούν υποδομές και υποδέχονται δράσεις που φέρνουν νέες επενδύσεις και νέες θέσεις δουλειάς. Δεν είναι μόνον τα έργα βελτίωσης στην 6η προβλήτα που προχωρούν. Είναι και μια σειρά άλλων έργων -οδικά, όπως ο Ε65, η διασύνδεση του λιμανιού με την ΠΑΘΕ και την Εγνατία, αλλά και σιδηροδρομικά- που αλλάζουν την εικόνα, δημιουργούν νέες ευκαιρίες τουριστικής ανάπτυξης και προσθέτουν νέες δυνατότητες στην περιοχή μας.

Καλωσορίζουμε τους επιβάτες των πρώτων κρουαζιερόπλοιων κι ευχόμαστε η Θεσσαλονίκη και το λιμάνι της να εδραιώσουν το ρόλο τους στην περαιτέρω ανάπτυξη του Τουρισμού της χώρας.

Εύχομαι καλή επιτυχία στις προσπάθειές σας».

Προηγούμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη για την Γιορτή της Μητέρας
Επόμενο άρθροΠρόσκληση Εκπροσώπων Οργανώσεων, Συνεταιρισμών, Παραγωγών για συμμετοχή σε Διεθνές Φεστιβάλ στη Ρουμανία στα πλαίσια του έργου με ακρωνύμιο “LOC FOOD”