Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στο OPEN και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ευλαμπία Ρέβη

skalafatis3

Σημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στο OPEN και τους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ευλαμπία Ρέβη

Στ. Καλαφάτης:  Στήριξη στην κοινωνία με έμφαση στους αδύναμους. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί αγγίζουν τα 4 δις ευρώ».

«H κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι κάνει αυτό που πρέπει για ν΄αντιμετωπίσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις επιπτώσεις μιας παγκόσμιας μιας εισαγόμενης κρίσης, που παρόμοια δεν έχουμε δει τα τελευταία πενήντα χρόνια. Και αυτό γίνεται με συγκεκριμένα μέτρα που αφορούν πρώτα απ΄όλα την ενίσχυση των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Δεν ισχύει σχεδόν τίποτα απ΄ όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς αρνείται την ίδια την  πραγματικότητα και τα στοιχεία. Τα μέτρα που μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αγγίζουν συνολικά τα 4 δις ευρώ. Μόλις χθες ψηφίστηκε έκτακτη οικονομική 324 εκατ. ευρώ σε 1,7 εκατ. αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας», τόνισε αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στο OPEN και στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ευλαμπία Ρέβη.

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών υπενθύμισε ότι «Μόλις χθες συνεδρίασε και η επιτροπή διαχείρισης κρίσεων στο Υπουργείο Ενέργειας και δόθηκαν οι κατάλληλες κατευθύνσεις ώστε να μπορέσουν να καθοριστούν εναλλακτικές σε κάθε ενδεχόμενο. Αυτά τα οποία πρέπει να κάνει η κυβέρνηση τα έχει κάνει. Έχει αποδείξει ότι είναι υπεύθυνη και αποτελεσματική. Με τα στοχευμένα μέτρα για να ενισχύσει κυρίως τους αδύναμους συμπολίτες μας,  συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων χωρών,  που έχουν λάβει τόσα πολλά, συγκεκριμένα και αποτελεσματικά μέτρα σε σχέση και με τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας. Και θα συνεχίσει να λαμβάνει εάν χρειασθεί», τόνισε ο κ. Καλαφάτης υπογραμμίζοντας ότι: «Η κρίση έχει πολλά πρόσωπα, είναι ανθρωπιστική κρίση, είναι προσφυγική κρίση, είναι ενεργειακή κρίση και πιθανώς υπάρχει και ένας κίνδυνος επισιτιστικής κρίσης. Είμαστε εδώ για να λαμβάνουμε όσα μέτρα χρειάζονται όταν το απαιτούν οι καταστάσεις για να προστατέψουμε τους συμπολίτες μας και κυρίως τους πιο αδύναμους».

Απαντώντας στο ερώτημα ότι στη Σύνοδο Κορυφής δεν εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία της Ισπανίας και της Πορτογαλίας να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στην επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο, ο κ. Καλαφάτης επισήμανε ότι «Είναι εντελώς ιδιαίτερες οι καταστάσεις που επικρατούν στην Πορτογαλία και στην Ισπανία σχετικά με το φυσικό αέριο. Είναι μια εντελώς ξεχωριστή περίπτωση. Τα μέτρα τα οποία ουσιαστικά καλούνται να λάβουν εκεί, εμείς τα έχουμε λάβει σε ανύποπτο χρόνο και πολύ πιο έγκαιρα. Θα πρέπει πάντα να έχουμε στο μυαλό μας ότι οποιοδήποτε μέτρο, ουσιαστικά έχει και ένα συγκεκριμένο κόστος. Και αυτό που κάνει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ξεχωρίζει, είναι ότι λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα τα οποία έχουν να κάνουν τόσο με το δημοσιονομικό περιθώριο το οποίο έχουμε όσο και σε σχέση με την αβεβαιότητα στο εγγύς μέλλον».

Σχολιάζοντας την πρόσφατη δημοσκόπηση στο OPEN ο Στ. Καλαφάτης επισήμανε ότι «Είναι καθαρή και δεν αμφισβητείται η πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, παρ΄ότι η χώρα δοκιμάζεται και τη διαχείριση αυτής της δοκιμασίας την έχει, όπως οφείλει, η κυβέρνηση».

Προηγούμενο άρθροΚαλαφάτης: «Το Κε.Δ.Α.Κ. απορρόφησε το 99% των κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων»
Επόμενο άρθροΠΡΟΣΚΛΗΣΗ