Τοποθέτηση του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στη Συνέντευξη Τύπου της 36ης PHILOXENIA 2021

11-11-2021-258

11-11-2021-227 11-11-2021-242

Τοποθέτηση του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη στη Συνέντευξη Τύπου της 36ης PHILOXENIA 2021 

Καλαφάτης: Η πορεία του τουρισμού «μοίρασε χαμόγελα» και άνοιξε «παράθυρο αισιοδοξίας» στην επανεκκίνηση της οικονομίας

“Είναι σήμερα φανερό πως η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει, στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, τον τουρισμό -διασφαλίζοντας, παράλληλα, τη δημόσια υγεία-  «μοίρασε χαμόγελα» και άνοιξε ένα σημαντικό «παράθυρο αισιοδοξίας» στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα ασφάλειας για τους επισκέπτες και εμπιστοσύνης στη χώρα μας. Αδιάψευστες αποδείξεις η εκτίναξη των τουριστικών εσόδων που συνολικά ξεπέρασαν τα 10 δις, τα 11 εκατομμύρια ταξιδιωτών που καταγράφηκαν το 10μηνο, τα έσοδα εδώ στην Χαλκιδική που ξεπέρασαν το 250% της περσινής χρονιάς”, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, στη Συνέντευξη Τύπου της 36ης PHILOXENIA, που δόθηκε σήμερα (Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021) στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Πρόσθεσε ότι “η διοργάνωση του εκθεσιακού διδύμου της 36ης Philoxenia και Hotelia, των δύο εμβληματικών εκθέσεων για τον ελληνικό τουρισμό είναι ένα ακόμη γεγονός που έρχεται να συμβάλει στην κοινή προσπάθεια να πάμε ακόμα πιο ψηλά. Και είναι αλήθεια  ότι τις έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη. Τις έχει ανάγκη η Πατρίδα μας. Είναι δεδομένη λοιπόν η στήριξή μας”.

Η τοποθέτηση του κ. Καλαφάτη έχει ως εξής:

“Για άλλη μία φορά η Helexpo ΔΕΘ ξεπερνά τις δυσκολίες και φέρνει κοντά μας δυο κλαδικές εκθέσεις. Τη Philoxenia και την Hotelia. Δυο εκθέσεις που αναμένεται να αποτυπώσουν την συνεχή προσπάθεια της κυβέρνησης και των τουριστικών επιχειρήσεων να νικήσουν την πανδημία. Να αναβαθμίσουν τα τουριστικά προϊόντα και να αναδείξουν τις δυνατότητες της Πατρίδας μας  στην μετα-Covid εποχή. Να διεκδικήσουν σημαντικά μερίδια στις παραδοσιακές, αλλά και στις σημαντικές αναδυόμενες αγορές.

Είναι σήμερα φανερό πως η απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει, στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, τον τουρισμό -διασφαλίζοντας, παράλληλα, τη δημόσια υγεία-  «μοίρασε χαμόγελα» και δημιούργησε ένα σημαντικό «παράθυρο αισιοδοξίας» στην επανεκκίνηση της οικονομίας. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και ταυτόχρονα έστειλε μήνυμα ασφάλειας για τους επισκέπτες και εμπιστοσύνης στη χώρα μας.  Αδιάψευστες αποδείξεις η  εκτίναξη των τουριστικών εσόδων που συνολικά ξεπέρασαν τα 10 δις, τα 11 εκατομμύρια ταξιδιωτών που καταγράφηκαν το 10μηνο, τα έσοδα εδώ στην Χαλκιδική που ξεπέρασαν το 250% της περσινής χρονιάς.

Αποδείχθηκε έτσι ο τουρισμός ακόμα και μέσα στην πανδημία υπήρξε δύναμη επανεκκίνησης της οικονομίας μας. Ότι αποτελεί στέρεο πυλώνα ανάπτυξης με μεγάλη συμβολή στην απασχόληση. Ότι οφείλουμε να συνεχίσουμε -και αυτό κάνει η Κυβέρνηση- τη στήριξη και την προβολή του. Επενδύοντας ταυτόχρονα σε νέα διαφοροποιημένα και αναβαθμισμένα προϊόντα. Αλλά και σε υποδομές που συμβάλλουν στη χρονική επέκτασή του. 

Η διοργάνωση του εκθεσιακού διδύμου της 36ης Philoxenia και Hotelia, των δύο εμβληματικών εκθέσεων για τον ελληνικό τουρισμό είναι ένα ακόμη γεγονός που έρχεται να συμβάλει στην κοινή προσπάθεια να πάμε ακόμα πιο ψηλά. Και είναι αλήθεια  ότι τις έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη. Τις έχει ανάγκη η Πατρίδα μας. Είναι δεδομένη λοιπόν η στήριξή μας.

Κοινός μας στόχος είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη εκθεσιακός και συνεδριακός κόμβος να ανακτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο στον συνεδριακό τουρισμό. Σ’ αυτό θα συμβάλλει τα μέγιστα και η ανάπλαση του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου για την οποία οι διαδικασίες το τελευταίο διάστημα έχουν επιταχυνθεί. Κοινός στόχος είναι ξεπεράσουν οι παραδοσιακοί προορισμοί κατά την ερχόμενη χρονιά τα επίπεδα που είχαν κατακτήσει πριν την πανδημία, αλλά και να αναδειχθούν ακόμη περισσότεροι, για ακόμη περισσότερους επισκέπτες.  

Εύχομαι κάθε επιτυχία στην διοργάνωση των δύο εκθέσεων. Εύχομαι, προπάντων, επίτευξη των κοινών στόχων”.

Προηγούμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη για την Επέτειο Υπογραφής της Ανακωχής και Λήξης του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου
Επόμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη για την Ημέρα Μνήμης Πεσόντων Πυροσβεστών Στ. Καλαφάτης: “Τιμούμε τους ηρωικούς πυροσβέστες, τους πεσόντες την ώρα του καθήκοντος”