Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην τελετή έναρξης του Διεθνούς Μαραθωνίου “Μέγας Αλέξανδρος” και του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου της Θεσσαλονίκης

20-11-2021-017

20-11-2021-096  20-11-2021-021 20-11-2021-041

Χαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην τελετή έναρξης του Διεθνούς Μαραθωνίου “Μέγας Αλέξανδρος” και του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου της Θεσσαλονίκης

Καλαφάτης: “Διεθνής Μαραθώνιος και Ημιμαραθώνιος συμβάλλουν στην εξωστρέφεια που κυβέρνηση, αυτοδιοίκηση και τοπικοί φορείς επιδιώκουμε”

“Οι δύο διοργανώσεις ρίχνουν σήμερα το φως της δημοσιότητας στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Γίνονται δύναμη προβολής  της ιστορίας μας από τα χρόνια του Μεγαλέξανδρου έως σήμερα. Συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και την ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού. Συντελούν στη συνέργεια της ιστορίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του τουρισμού. Ενισχύουν σημαντικά την τουριστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και συμβάλλουν στην εξωστρέφεια που η κυβέρνηση, η Αυτοδιοίκηση και όλοι οι  τοπικοί και τουριστικοί φορείς επιδιώκουμε”, υπογράμμισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, στην τελετή έναρξης του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου “Μέγας Αλέξανδρος” και του 9ου Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, που πραγματοποιήθηκε, απόψε, στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης” της ΔΕΘ, αμέσως μετά την τελετή αφής της Αλεξάνδρειας Φλόγας, στο βωμό που είχε στηθεί για το σκοπό αυτό μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, ο κ. Καλαφάτης μετέφερε τη δάδα με την Φλόγα από τη συμβολή των οδών Νίκης και Αγίας Σοφίας, όπου την παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Helexpo – ΔΕΘ Α.Ε. κ. Τάσο Τζήκα εως τον Λευκό Πύργο, όπου την παρέδωσε στην Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη, για να συνεχίσουν μαζί ως το σημείο του βωμού.

Ο κ. Καλαφάτης αύριο θα πάρει μέρος στον αγώνα δρόμου 5.000 μέτρων, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην Δήμητρα Ιορδανίδου, την μαραθωνοδρόμο που χάθηκε άδικα πριν μερικές ημέρες, σε τροχαίο δυστύχημα, με το ποδήλατό της.

“Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που εργαστήκατε  για να είμαστε σήμερα εδώ. Ευχαριστούμε την Οργανωτική Επιτροπή, τον ΣΕΓΑΣ, τη Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων ΑΙMS, τον ΕΟΤ, τους χορηγούς και υποστηρικτές, τους φορείς κοινωνικής προσφοράς, τους εθελοντές. Ευχαριστούμε όσους συνεισφέρουν στην προσπάθεια του Δημοτικού Βρεφοκομείου “Άγιος Στυλιανός”. Ευχαριστούμε που μας δίνετε τη δυνατότητα – με τη συμμετοχή μας στον αγώνα των πέντε χιλιομέτρων, που είναι αφιερωμένος σε αυτήν- να τιμήσουμε τη Δήμητρα Ιορδανίδου, που άφησε το στίγμα της στον αθλητισμό για να φύγει από κοντά μας τόσο πρόωρα”, υπογράμμισε.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού:

 

“Κυρία Υφυπουργέ Τουρισμού, φίλη Σοφία,

Φίλες και φίλοι δρομείς

Καλώς ήρθατε στη Θεσσαλονίκη,

Καλώς ήρθατε στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” – bwin που ξεκινά από την Πέλλα -την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας-  για να καταλήξει στη Θεσσαλονίκη.

Καλώς ήρθατε στον  9ος Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο – ZeniΘ, με τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Κυρία Πρόεδρε και μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής,

Κυρία Πρόεδρε του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ,

Συγχαρητήρια για τη διοργάνωση των φετινών Μαραθωνίων.    Ευχαριστούμε όλες και όλους εσάς που εργαστήκατε  για να είμαστε σήμερα εδώ. Ευχαριστούμε την Οργανωτική Επιτροπή, τον ΣΕΓΑΣ, τη Διεθνή Ένωση Μαραθωνίων ΑΙMS, τον ΕΟΤ, τους χορηγούς και υποστηρικτές, τους φορείς κοινωνικής προσφοράς, τους εθελοντές. Ευχαριστούμε όσους συνεισφέρουν στην προσπάθεια του Δημοτικού Βρεφοκομείου “Άγιος Στυλιανός”. Ευχαριστούμε που μας δίνετε τη δυνατότητα – με τη συμμετοχή μας στον αγώνα των πέντε χιλιομέτρων, που είναι αφιερωμένος σε αυτήν- να τιμήσουμε τη Δήμητρα Ιορδανίδου, που άφησε το στίγμα της στον αθλητισμό για να φύγει από κοντά μας τόσο πρόωρα.

 

Κυρίες και κύριοι,

Οι δύο διοργανώσεις ρίχνουν σήμερα το φως της δημοσιότητας στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και  τη Θράκη. Γίνονται δύναμη προβολής  της ιστορίας μας από τα χρόνια του Μεγαλέξανδρου έως σήμερα. Συμβάλλουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας και  την ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού. Συντελούν στη συνέργεια της ιστορίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και του τουρισμού. Ενισχύουν σημαντικά την τουριστική ταυτότητα της Θεσσαλονίκης και συμβάλλουν στην εξωστρέφεια που η κυβέρνηση, η Αυτοδιοίκηση και όλοι οι  τοπικοί και τουριστικοί φορείς επιδιώκουμε.

Μαζί με την πρόσφατη διεθνή διάκριση της Θεσσαλονίκης με την ένταξή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO, οι Μαραθώνιοι αυτοί αναδεικνύουν τη δυνατότητα της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μακεδονίας και Θράκης, να  να επενδύσουν στην ανάπτυξη Ειδικών και Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού.

Ο Τομέας Μακεδονίας – Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, στηρίζει διαχρονικά τον θεσμό  αυτό, που φέρνει τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού και διεθνούς ενδιαφέροντος. Στηρίζουμε την προσπάθεια να γίνει ο Αθλητισμός Τουρισμός δύναμη εξωστρέφειας για την Θεσσαλονίκη και την Πατρίδα μας. Δύναμη προσέγγισης ανθρώπων από όλο τον κόσμο. Δύναμη  φιλίας μεταξύ ανθρώπων και λαών.

Εύχομαι επιτυχία σε όλες και όλους τους δρομείς. Είστε άλλωστε όλες και όλοι νικητές. Διότι η πρώτη και σημαντική νίκη είναι η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ!

Σας ευχαριστώ”.

Προηγούμενο άρθροΣημεία της συνέντευξης του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην ΕΡΤ1 και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά
Επόμενο άρθροΔήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στον Εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων