Χαιρετισμός Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην τελετή έναρξης της Έκθεσης Beyond 4.0

beyond_egkainia_14-10-2021a-059-1

 

beyond_egkainia_14-10-2021a-048

beyond_egkania_14-10-2021a-001

Χαιρετισμός Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην τελετή έναρξης της Έκθεσης Beyond 4.0

Καλαφάτης: Κοινή μας επιθυμία πρωτοπόροι των τεχνολογιών αιχμής να δραστηριοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη

“Η Έκθεση Beyond 4.0 φιλοδοξεί να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη σε κόμβο καινοτομίας και τεχνολογίας. Είναι κοινή μας επιθυμία. Θέλουμε στην πόλη, θέλουμε στην περιοχή, στη Μακεδονία και τη Θράκη, διεθνείς επιχειρηματικούς leaders, πρωτοπόρους στοχαστές, τεχνολογίες αιχμής. Ήδη βρίσκονται εδώ κολοσσοί της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Θέλουμε, η Beyond 4.0 να δώσει το βήμα σε εταιρείες από όλο τον κόσμο, προκειμένου να παρουσιάσουν τα καινοτόμα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους”, τόνισε, σε σύντομο χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης της Έκθεσης Beyond 4.0 ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, απόψε (Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021), το βράδυ.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε:

“Το μέλλον είναι εδώ. Ο στόχος της κυβέρνησης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, να περάσουμε σε μια νέα κανονικότητα, μια νέα εποχή, υλοποιείται καθημερινά.

Ζούμε, ήδη, στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, του Industry 4.0. Στην εποχή των νέων τεχνολογιών και των μεγάλων προκλήσεων, σε όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Ο κόσμος που έρχεται  είναι ψηφιακός. Και στον κόσμο αυτό θα κινηθεί,  τόσο ο δημόσιος, όσο και ο ιδιωτικός τομέας.

Σε αυτόν τον κόσμο πρέπει να μας οδηγήσει, μεταξύ άλλων και ο εθνικός εκθεσιακός φορέας, τον οποίο εποπτεύει ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Αξίζουν συγχαρητήρια στη ΔΕΘ που “έπιασε” τους ρυθμούς και ενέταξε μια νέα έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας, τη Beyond 4.0.

Στόχος μας είναι η ΔΕΘ της επόμενης ημέρας. Που να οργανώνει κλαδικές εκθέσεις με μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον. Στηρίζουμε αυτήν την πορεία της προς την εποχή μετά την πανδημία.

Το κύριο θέμα της Beyond 4.0, «Το μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης», δίνει το σύνθημα. Αναζητούμε, από τώρα, πρακτικές που θα εφαρμοστούν στο μέλλον. Γιατί το μέλλον δεν είναι τόσο μακριά, όσο κάποιοι νομίζουν.

Εύχομαι καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις της Beyond 4.0 και είμαι σίγουρος ότι θα αποτελέσει έναν νέο εκθεσιακό θεσμό”.

 

 

Προηγούμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) με την Πρέσβη της Ιταλίας