Στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ΧΑΝΘ ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)

1516-9-2021-068

1516-9-2021-013

Στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια της ΧΑΝΘ ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)

 Στ. Καλαφάτης: «Στη ΧΑΝΘ χτυπά εδώ και 100 χρόνια η καρδιά της Θεσσαλονίκης»

«Εδώ κι έναν αιώνα, σε αυτόν τον χώρο, χτυπά η καρδιά της Θεσσαλονίκης. Γιατί η ΧΑΝΘ εδώ και 100 χρόνια είναι πρώτη: Στον αθλητισμό, στην κοινωνική προσφορά, στον εθελοντισμό. Η ΧΑΝΘ μετρά 100 χρόνια ιστορίας. Έφερε στην Ελλάδα το μπάσκετ. Δίδαξε ήθος κι ευγενή άμιλλα. Έκανε πράξη το ευ αγωνίζεσθαι. Και συνεχίζει. Με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη αποτέλεσε και αποτελεί φυτώριο νέων ταλέντων και νέων αθλητικών διακρίσεων. Η ΧΑΝΘ είναι ένα πραγματικό Σχολείο Αθλητισμού που διδάσκει ότι με σκληρή προσπάθεια, πειθαρχία και σταθερή προσήλωση στο στόχο, η επιτυχία δεν θ΄αργήσει να ρθεί», τόνισε  ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης σε χαιρετισμό που απηύθυνε στην κεντρική εκδήλωση για τα 100 χρόνια της ΧΑΝΘ, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021, στο Αθλητικό Κέντρο ΧΑΝΘ «Μίμης Τσικίνας», όπου παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Και υπογράμμισε: «Για όλους αυτούς τους λόγους στηρίζαμε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της ΧΑΝΘ με επίκεντρο τον Άνθρωπο, τον Αθλητισμό και τη Νέα Γενιά της Πατρίδας μας. Ειδικά στην εποχή της πανδημίας, με σκοπό να βγούμε όλοι ασφαλείς μέσω του εμβολιασμού και να πάρουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε. Είμαι σίγουρος ότι και για τα επόμενα 100 -αλλά και πολλά περισσότερα χρόνια- η ΧΑΝΘ θα βρίσκεται εδώ: Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, προσφέροντας στην κοινωνία και στους νέους. Χρόνια πολλά!».

Ο κ. Καλαφάτης παρακολούθησε τη συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και λίγο αργότερα παρέστη στο εικαστικό πολυθέαμα για την επέτειο που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο κτήριο της ΧΑΝΘ.

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην ειδική έκδοση του Ράδιο Θεσσαλονίκη και της «Thessnews.gr» για την 85η ΔΕΘ.
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην έναρξη του 2ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Η στρατιωτική ιστορία της Μεσογείου».