Στ. Καλαφάτης στο Thessaloniki Helexpo Forum 2021: «Το Μετρό θα γίνει, θέλουν δε θέλουν κάποιοι»

15-9-2021a-032

15-9-2021a-030  15-9-2021a-055

Στ. Καλαφάτης  στο Thessaloniki Helexpo Forum 2021: «Το Μετρό θα γίνει, θέλουν δε θέλουν κάποιοι»

«Υπάρχει ένα κράτος δικαίου το οποίο σεβόμαστε. Και η Δικαιοσύνη είναι θεμελιώδης λίθος, πυρήνας του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος. Υπάρχει και μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην οποία φυσικά εδώ σήμερα στο πάνελ δεν έγινε καμία αναφορά. The case is closed. Το Μετρό θα γίνει θέλουν δεν θέλουν κάποιοι», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, στην τοποθέτησή του στο πλαίσιο της ενότητας «ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τα μεγάλα έργα και η αναπτυξιακή προοπτική», στο Thessaloniki Helexpo Forum της ΔΕΘ.

Και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει απέναντί της τους λαϊκιστές και τους πολιτικάντηδες. Ένα μεγάλο κακό επήλθε στη χώρα στα τεσσεράμισι χρόνια, πριν τις τελευταίες εκλογές, από την επικράτηση λαϊκισμού στον αίσχιστο βαθμό. Και νιώθουμε ότι αυτό που έγινε, για παράδειγμα, με τις μακέτες του Μετρό πριν από τρία χρόνια, ήταν βαθύτατη προσβολή στους ίδιους τους Θεσσαλονικείς. Το γεγονός ότι ακούστηκε σήμερα εδώ τρεις – τέσσερις φορές το όνομα της κυρίας Μενδώνη, η οποία είναι μοναδική γνώστρια των ζητημάτων στα οποία έχει την πολιτική ευθύνη πλέον, κατά την άποψή μου, τα πυρά τα οποία δέχεται είναι τίτλος τιμής για εκείνη -και για το περιεχόμενο και για την προέλευση αυτών των πυρών».

Για το αναπτυξιακό μέλλον της Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε: «Η κυβέρνηση θέλει, μπορεί και το κάνει. Υποστηρίζει την προοπτική μιας νέας Θεσσαλονίκης, μιας πόλης σύγχρονης και λειτουργικής, πόλης στην οποία αξίζει να επενδύει κανείς, να εργάζεται και να ζει».

Για τη συνεργασία των φορέων, τόνισε: «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Κυβέρνηση βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος, μαζί με το σύνολο των φορέων της πόλης για πάρα πολλά από αυτά τα ζητήματα. Η κυβέρνηση συνεργάζεται και για τα θέματα που αφορούν τον Δήμο (Πλατεία Διοικητηρίου, Άξονας Αριστοτέλους, το ντεκ στην παραλία, που είναι ένας πρόσθετος δημόσιος χώρος, μικρότερα έργα, πολύ σημαντικά όμως για τη λειτουργικότητα της πόλης). Και βέβαια, υπάρχει πολύ καλή συνεργασία και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρω ενδεικτικά το Στρατόπεδο Παύλος Μελάς και την ενοποίηση του παραλιακού μετώπου».

Για το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο:  «Είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί, πλέον, ένα νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο, σύγχρονο,  που θα δίνει τη δυνατότητα στους ασθενείς να τυγχάνουν μιας υψηλής φροντίδας. Παράλληλα θα αξιοποιηθεί η έκταση που βρίσκεται τώρα το “Θεαγένειο”. Είναι υπεράνθρωπες οι προσπάθειες που καταβάλλονται τόσο από το ιατρικό προσωπικό αλλά και από τη Διοίκηση για τη λειτουργία του “Θεαγένειου” σήμερα. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο για την απόκτηση ενός νοσηλευτικού ιδρύματος που θα εξυπηρετεί όλη τη Μακεδονία και τη Θράκη και αισθάνομαι ικανοποίηση επειδή στο σχέδιο αυτό συνέβαλα ουσιαστικά».

Στη συζήτηση συμμετείχαν οι κ.κ. Κυριακή Μάλαμα, Αν. Τομεάρχης Μακεδονίας – Θράκης της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Μιχάλης Ζορπίδης, Πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Καραμόσχος, Πρόεδρος Δ.Σ. Δημοσιογραφικού Συγκροτήματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ενημέρωση Α.Ε. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος κ. Βαγγέλης Πλάκας.

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην έντυπη «Voria.gr» και τη δημοσιογράφο Φωτεινή Στεφανοπούλου
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στην ειδική έκδοση του Ράδιο Θεσσαλονίκη και της «Thessnews.gr» για την 85η ΔΕΘ.