Χαιρετισμός Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη, στην τελετή έναρξης του Διεθνούς Συνεδρίου Ρινολογίας

20210927_170714

26-9-2021a-020 26-9-2021a-023

Χαιρετισμός Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη, στην τελετή έναρξης του Διεθνούς Συνεδρίου Ρινολογίας

Καλαφάτης: Η απάντηση στην αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού είναι η αύξηση των εμβολιασμών

 “Η απάντηση στην αύξηση των κρουσμάτων covid είναι η αύξηση των εμβολιασμών και είναι ο μόνος τρόπος να προλάβουμε τις μεταλλάξεις και να νικήσουμε τον κορονοϊό αφού τα νοσοκομεία μας διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό και οι γιατροί της πρώτης γραμμής, διαθέτουν τεράστια εμπειρία”, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρος Καλαφάτης, στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου Ρινολογίας,  στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε:

“Οι τελευταίες εξελίξεις βρίσκουν την χώρα μας με το εμβόλιο στην ιατρική της φαρέτρα κι ένα ποσοστό εμβολιασθέντων που αναχαιτίζει τον Sars-Cov-2. Την ίδια στιγμή, οι εργασίες και οι έρευνες για την όσφρηση, την γεύση και την καταρροή από τους γιατρούς της πρώτης γραμμής όπως είναι οι ΩΡΛ έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Συνέβαλαν και συμβάλλουν, ακόμη, οι γρήγορες διαγνώσεις που είναι καθοριστικής σημασίας για τους ασθενείς, αλλά και οι προληπτικές εξετάσεις για την έγκαιρη ανίχνευσή του ιού, με τα self tests ή τα rapid tests που λειτουργούν προληπτικά και αποτρεπτικά για την διάδοση της Covid 19.

Η μάχη που δίνουμε κατά του κορονοϊού εξακολουθεί να είναι δύσκολη. Πλέον, όμως, έχουμε το βασικό όπλο, το εμβόλιο, για να πολεμήσουμε την COVID 19.

Παράλληλα, οι μεταρρυθμίσεις που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με σχέδιο και αποφασιστικότητα, από την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ήταν  αυτές που βοήθησαν στην ανατροπή του αρνητικού προσήμου το οποίο, δημιούργησε  η πανδημία και στην Ελλάδα.

Σ΄αυτήν την μάχη, η κυβέρνηση, όλους αυτούς τους μήνες της υγειονομικής κρίσης, έχει ενισχύσει το ΕΣΥ με νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και με περισσότερες από 10.000 προσλήψεις, μ΄ένα εκτεταμένο και καινοτόμο σύστημα ιχνηλάτησης και βεβαίως με την μεγαλύτερη  επιχείρηση εμβολιασμών, την «Επιχείρηση Ελευθερία».

Η κυβέρνηση βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση προκειμένου να προσαρμόζει την στρατηγική της απέναντι στον κορονοϊό, έχοντας πάντα στην κορυφή των προσπαθειών της τον εμβολιασμό, το ισχυρότερο όπλο που διαθέτει ο πλανήτης κατά του κορονοϊού.

Η απάντηση στην αύξηση των κρουσμάτων είναι η αύξηση των εμβολιασμών και είναι ο μόνος τρόπος να προλάβουμε τις μεταλλάξεις και να νικήσουμε τον κορονοϊό αφού τα νοσοκομεία μας διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό και οι γιατροί της πρώτης γραμμής, διαθέτουν τεράστια εμπειρία.

Καλωσορίζω στην Θεσσαλονίκη τους συνέδρους που ήρθαν από άλλες πόλεις και από το εξωτερικό. Την εμπειρία σας θα κληθείτε να μοιραστείτε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις σας”.

 

Προηγούμενο άρθροΣυνέντευξη του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη στο «SPEAKNEWS» και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Γερμανό
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρου Καλαφάτη στην παρουσίαση της νέας τουριστικής καμπάνιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας