Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου Borderless Culture Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 10:30 π.μ.

ypes press002
ypes press002

Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου Borderless Culture

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 10:30 π.μ.

 

Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, σας προσκαλεί σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου μέσω της πλατφόρμας ZOOM, την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 10.30 π.μ. με θέμα την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου Borderless Culture: Ολοκλήρωση των ιστορικών και αρχαιολογικών πόρων διασυνοριακής σπουδαιότητας Βουλγαρίας και Ελλάδας σε ένα βιώσιμο θεματικό τουριστικό προορισμό.

Το παραπάνω έργο υλοποιείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης), την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Αμφίπολης, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το Δήμο Blagoevgrad και το Πανεπιστήμιο South-West University “Neofit Rilski”στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A«Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020»με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εθνικών πόρων της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

Κύριος στόχος του είναι η διατήρηση και η ανάδειξη των ιστορικών, αρχαιολογικών και πολιτιστικών στοιχείων της διασυνοριακής περιοχής με σκοπό την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου διασυνοριακού θεματικού προορισμού που θα επιτρέψει τη βελτίωση της κινητικότητας των τουριστών εντός της διασυνοριακής περιοχής και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης του τουρισμού μέσω της ιστορικής κληρονομιάς διασυνοριακής σημασίας.

Στο επίκεντρο των δράσεων που υλοποιήθηκαν στην Ελληνική διασυνοριακή περιοχή ήταν το Αρχαιολογικό Πάρκο της Αμφίπολης και η σύγχρονη ανάδειξή του.

Στη συνέντευξη Τύπου θα συμμετάσχουν

  • ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας
  • ο Γενικός Γραμματέας Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γεώργιος Διδασκάλου
  • ο Δήμαρχος Αμφίπολης, κ. Στέργιος Φραστανλής

Παρακαλούμε για την ηλεκτρονική εγγραφή σας εδώ, προκειμένου στη συνέχεια να σας αποσταλεί ο σύνδεσμος πρόσβασης στη συνέντευξη τύπου.

APOLOGISTIKH SYNENTEYKSH TYPOY v2_compressed

Προηγούμενο άρθροΘ. Καράογλου: “Δεν εφησυχάζουμε τις ημέρες των Χριστουγέννων”
Επόμενο άρθροΘ. Καράογλου: “Να συσπειρωθούμε γύρω από τον κοινό στόχο ώστε τα φετινά Χριστούγεννα να είναι οι τελευταίες γιορτές με περιοριστικά μέτρα”