Άρθρο Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα “MYPORTAL.GR” (05-09-2020)

ypes press002
ypes press002

ΑΡΘΡΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ “MYPORTAL.GR

(05-09-2020)

 

«ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΑΜΑΔΩΝ»

 

Η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι δέσμια των εσωκομματικών της προστριβών και συγκρούσεων. Γι’ αυτό και αναζητά σανίδα σωτηρίας κάνοντας μια ανύπαρκτη λαϊκίστικη αντιπολίτευση. Αντιπολίτευση των… μουσαμάδων, στείρα και αντιπαραγωγική, η οποία στο τέλος της ημέρας προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών.

Όση λάσπη και αν ρίξουν, όμως, οι Θεσσαλονικείς δεν θα ξεχάσουμε τα παχιά λόγια που ακούγαμε τα 4,5 χρόνια διακυβέρνησής τους. Πωλούσαν “ψεύτικες ελπίδες” σε τιμή πολιτικής ευκαιρίας και το πιο θλιβερό είναι ότι εξακολουθούν ακόμη και τώρα να παριστάνουν πως όταν κρατούσαν στα χέρια τους το τιμόνι της χώρας όλα ήταν καλώς καμωμένα.

Διαβάστε, για παράδειγμα, όσα ισχυρίζονται με αφορμή την τελευταία παρουσία του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και τις πολύωρες συσκέψεις που πραγματοποίησε με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης.

Προσπαθούν να πείσουν τους λίγους που απέμειναν να τους ακολουθούν πως τα έργα που υλοποιούνται σήμερα είναι “έργα ΣΥΡΙΖΑ”. Το λες πολιτικό θράσος και πολιτική απατεωνιά. Γιατί περί αυτού πρόκειται όταν έχουν διαψευστεί από την ίδια την αλήθεια.

Κρατήστε τρία εκκωφαντικά παραδείγματα. Τρεις μόνο περιπτώσεις, από τις δεκάδες, που αποδεικνύουν ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Πρώτο ψέμα τα όσα ισχυρίζονται για το Μετρό της Θεσσαλονίκης. Τον Δεκέμβριο του 2018 όλοι είδαμε τον τότε Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να… εγκαινιάζει τον σταθμό “Συντριβάνι”. Ήταν η ημέρα που προσπάθησε να βγάλει εισιτήριο από τα υποτιθέμενα εκδοτήρια τα οποία ήταν… μουσαμάδες. Ήταν η ίδια ημέρα που υποσχέθηκε ότι το Μετρό θα παραδιδόταν στους Θεσσαλονικείς τον Φλεβάρη του 2020. Στην πράξη αποδείχθηκε πως και αυτό το ψέμα του Αλέξη Τσίπρα, όπως πχ το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, είχε κοντά ποδάρια, δεδομένου ότι παραλάβαμε ένα σταματημένο έργο το οποίο “τρέχουμε” να υλοποιήσουμε ώστε να το παραδώσουμε στην πόλη τον Απρίλιο του 2023.

Ψέμα δεύτερο η υποτιθέμενη θεμελίωση του Μουσείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη στις 30 Ιανουαρίου του 2018. Μπορεί εκείνη την ημέρα, ως Πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας να έβαζε τον θεμέλιο λίθο, λησμόνησε ωστόσο να αναφέρει στον Ισραηλινό Πρόεδρο, Ρεουβέν Ρίβλιν, που βρισκόταν στο πλευρό του, ότι δεν είχε προβλέψει να εξασφαλίσει την κατάλληλη έκταση για την ανέγερσή του.

Στην πραγματικότητα το πιο ουσιαστικό βήμα για την υλοποίησή του Μουσείου Ολοκαυτώματος έγινε τον Φεβρουάριο του 2020, όταν  αποκαλύφθηκε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραχώρησε μόλις 3 στρέμματα για το έργο ενώ απαιτούνταν πολλά περισσότερα, τα οποία δόθηκαν από τη νέα διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης λίγα μέτρα πιο δίπλα από το αρχικό σημείο χωροθέτησης. Χάρη στις δικές μας ενέργειες το έργο μνήμης “ξεκλείδωσε” και μπήκε σε τροχιά ουσιαστικής εκκίνησης μόλις πριν από μερικές εβδομάδες.

Τρίτο ψέμα είναι ο ισχυρισμός τους ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναπτύσσεται χάρη στις δικές τους πολιτικές. Τι πιο υποκριτικό από εκείνους που το 2008

κρέμονταν στην πύλη του ΟΛΘ “αντιστεκόμενοι” στην ιδιωτικοποίηση ενός μέρους του λιμανιού έναντι 420 εκατομμυρίων ευρώ που έδινε η Hutchison. Όσοι μιλούσαν για “εθνικό έγκλημα” εκείνη την περίοδο, όταν φόρεσαν υπουργικά κοστούμια ιδιωτικοποίησαν το 67% του λιμανιού με επείγον νομοσχέδιο το 2018, έναντι χαμηλότερου τιμήματος συγκριτικά με εκείνο που είχε προσφερθεί πριν δέκα χρόνια.

Θα μπορούσα να απαριθμήσω πολλά περισσότερα πολιτικά ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, διότι στα 4,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας έδωσαν ουκ ολίγες αφορμές. Έταζαν, μιλούσαν ακατάπαυστα, παρίσταναν ότι κυβερνούσαν. Η πολιτικής του καταδίκη ήταν εκκωφαντική στις 7 Ιουλίου του 2019 όταν η πλειοψηφία της κοινωνίας μας ζήτησε από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά σταθερότητας, ασφάλειας και ανάπτυξης.

Προτάσσοντας τον ρεαλισμό και την αποτελεσματικότητα στην προμετωπίδα των προτεραιοτήτων, καταφέραμε στους 14 μήνες που πέρασαν από το βράδυ των εθνικών εκλογών  να αλλάξουμε προς το καλύτερο τη μοίρα της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης. Η επένδυση της Pfizer και της Cisco, η υλοποίηση του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς “Thess Intec”, η ανάπλαση της ΔΕΘ-Helexpo, είναι οι απτές αποδείξεις ότι η Βόρεια Ελλάδα αφυπνίζεται. Ότι η Βόρεια Ελλάδα προχωρά προς το μέλλον επενδύοντας στην καινοτομία και αξιοποιώντας το σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει.

Όσο στον ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν εναγωνίως τρόπους να δικαιολογήσουν την πολιτική τους ύπαρξη, εμείς αγωνιζόμαστε για να βελτιώσουμε αισθητά τη ζωή των συμπατριωτών μας. Και το καταφέρνουμε! Έτσι και αλλιώς, ιδεολογικά, πολιτικά και σε επίπεδο έργων, οι διαφορές μας είναι τεράστιες. Εκείνοι φλυαρούν, εμείς πράττουμε.  Στο τέλος του δρόμου εκείνο που μετρά είναι οι πράξεις!

 

Θεόδωρος Γ. Καράογλου

Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)

Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Ν.Δ.

Προηγούμενο άρθρο04-09-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στo κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Atlas tv, με τον δημοσιογράφο Σάκη Μόσχη
Επόμενο άρθρο06-09-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στo Mega Channel και την εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”