Άρθρο Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θ. Καράογλου στην ιστοσελίδα “VORIA.GR” (05-09-2020)

ypes press002
ypes press002

ΑΡΘΡΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ “VORIA.GR

(05-09-2020)

 

«Ε, ΌΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΝΑ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ…»

 

Οι έμποροι των ψεύτικων ελπίδων βγήκαν και πάλι στο τηλεοπτικό… μεϊντάνι προσπαθώντας να κάνουν την… ημέρα νύχτα αναφορικά με τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη.

Με τη γνωστή μηδενιστική λαϊκίστικη ρητορική τους, εκείνη που “πωλούσε” στα χρόνια των μνημονίων και “μάγευε” όσους ονειρεύονταν να κάνουν “Κούγκι” την Ελλάδα, υποστηρίζουν υποκριτικά τα τελευταία 24ωρα ότι η πολύωρη σύσκεψη του Πρωθυπουργού στο Διοικητήριο με τους παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της Θεσσαλονίκης ήταν “επικοινωνιακό πυροτέχνημα”.

“Όλα τα μεγάλα έργα που αφορούν στην πόλη φέρουν τη σφραγίδα του… ΣΥΡΙΖΑ” επαναλαμβάνουν μονότονα με περίσσιο θράσος, ξεχνώντας ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και στη δική τους περίπτωση εκείνη που τους διαψεύδει είναι η αλήθεια! Πάλι καλά να λέμε, δηλαδή, που στη μεγαλομανία τους δεν υποστήριξαν ότι και ο… Λευκός Πύργος είναι έργο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά με τους ανθρώπους που πίστευαν ότι με ένα “ουάου” και μια “δημιουργική ασάφεια” θα άλλαζαν τον κόσμο, ποτέ μη λες ποτέ…

Σε κάθε περίπτωση είναι πολιτική απατεωνιά εκ μέρους τους να προσπαθούν να πείσουν τους Θεσσαλονικείς ότι τετραγώνισαν τον κύκλο όταν επί 4,5 χρόνια μονάχα φλυαρούσαν. Έλεγαν, έταζαν, μιλούσαν ακατάπαυστα, αλλά από ουσία, μηδέν!

Θα αναφέρω τρία συγκεκριμένα παραδείγματα. Ξεκινώ με το Μετρό Θεσσαλονίκης. Ήταν τέλη Δεκεμβρίου του 2018 όταν ο τότε Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρίστανε ότι εγκαινίαζε τον σταθμό “Συντριβάνι”, προσπαθώντας να βγάλει εισιτήριο στα υποτιθέμενα εκδοτήρια τα οποία αποδείχθηκε πως ήταν… μουσαμάδες. Υποσχόταν μάλιστα πως “όχι στο τέλος του 2020, αλλά τον Φλεβάρη του 2020 οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα είναι σε θέση να κάνουν χρήση ενός εργαλείου που το έχουν ανάγκη”. Αποδείχθηκε περίτρανα πως ήταν κούφιες υποσχέσεις, κάνοντας με να αισθανθώ απόλυτα δικαιωμένος για παλαιότερη δήλωσή μου ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει τερματίσει το “ψεματόμετρο”. Με αφορμή μάλιστα την πρώτη δοκιμαστική διαδρομή του Μετρό, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, εκείνοι που ως κυβέρνηση παρίσταναν ότι πήγαιναν βόλτα ως επιβάτες ενός ακινητοποιημένου συρμού, αυτήν τη φορά έχασαν ξανά το μέτρο για το Μετρό, υποστηρίζοντας ότι το έργο δήθεν είναι “σταματημένο”.

Φυσικά η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, κάτι που γνωρίζουν οι συμπολίτες μας, αφού ο Απρίλιος του 2023 είναι ο πιο εύλογος χρόνος ολοκλήρωσης του.

Πάμε τώρα στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος της Θεσσαλονίκης. Στις 30 Ιανουαρίου του 2018 ο τότε Πρωθυπουργός υποτίθεται ότι έβαζε το θεμέλιο λίθο, παρόντος του Ισραηλινού Προέδρου Ρεουβέν Ρίβλιν. Οι δυο άνδρες φύτεψαν συμβολικά ένα δένδρο ελιάς για να “ριζώσει η μνήμη στη συνείδηση των λαών μας”, όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας. Μόνο που τελικά εκείνο που δεν “ρίζωσε” ήταν το ίδιο το έργο, αφού ότι η τότε Κυβέρνηση εξήγγειλε την ανέγερση του Μουσείου σε… ανύπαρκτο οικόπεδο. Έπρεπε να φτάσει ο Φεβρουάριος του 2020 ώστε να γίνει το πιο ουσιαστικό βήμα για την υλοποίηση του Μουσείου Ολοκαυτώματος, δεδομένου ότι αποκαλύφθηκε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραχώρησε μόλις 3 στρέμματα για το έργο ενώ απαιτούνταν πολλά περισσότερα, τα οποία δόθηκαν από τη νέα διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης λίγα μέτρα πιο δίπλα από το αρχικό σημείο χωροθέτησης. Λύνοντας πριν από μερικούς μήνες το ιδιοκτησιακό με την παραχώρηση της δημοτικής έκτασης, “ξεκλείδωσε” το έργο και μπήκε σε τροχιά ουσιαστικής εκκίνησης. Και έχουν το θράσος στον ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για…. καθυστερήσεις.

Τρίτο παράδειγμα πολιτικού ψεύδους είναι η υποκριτική στάση τους για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Εκείνοι που το 2008 κρέμονταν στην πύλη του ΟΛΘ “αντιστεκόμενοι” στην ιδιωτικοποίηση ενός μέρους του έναντι 420 εκατομμυρίων ευρώ που έδινε η Hutchison και μιλούσαν για “εθνικό έγκλημα”, όταν έραψαν υπουργικά κοστούμια πέρασαν άρον-άρον με επείγον νομοσχέδιο την ιδιωτικοποίηση του 67% του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης έναντι χαμηλότερου τιμήματος. Άλλο ένα ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε δίκοπο μαχαίρι!

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά περισσότερα, όμως στην πολιτική μου διαδρομή έχω αποδείξει ότι κοιτάζω μόνο μπροστά. Και η αλήθεια είναι πως στους 14 μήνες που μεσολάβησαν από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 η Μακεδονία και η Θράκη έχουν αλλάξει προς το καλύτερο.

Οι Θεσσαλονικείς ξέρουν, καταλαβαίνουν, κρίνουν και αξιολογούν. Αναγνωρίζουν τα πολλά και σημαντικά βήματα που έγιναν αυτούς τους μήνες. Σε μικρό χρονικό διάστημα έγιναν τόσα πολλά, όσα δεν υλοποιήθηκαν τα προηγούμενα 4,5 χρόνια. Γι’ αυτό και έχουν κάθε δικαίωμα να λένε “ε, όχι και να κουνά το δάχτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ για τα έργα της Θεσσαλονίκης!”

 

Θεόδωρος Γ. Καράογλου

Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης)

Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Ν.Δ.

Προηγούμενο άρθρο06-09-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στo Mega Channel και την εκπομπή “Mega Σαββατοκύριακο”
Επόμενο άρθρο07-09-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στoν Status Fm και την εκπομπή της Έφης Παφίτου