Συνάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θ. Καράογλου, με τον Πρέσβη των ΗΠΑ κ. Τζέφρυ Πάιατ και τη νέα Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κα. Ελίζαμπεθ Λι.

ypes press002
ypes press002

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ κ. ΤΖΕΦΡΥ ΠΑΪΑΤ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ κα. ΕΛΙΖΑΜΠΕΘ ΛΙ

Η κλιμακούμενη από την Άγκυρα ένταση στο Αιγαίο, ο στρατηγικός διάλογος Ελλάδας-ΗΠΑ, οι περιφερειακές εξελίξεις στη Ν.Α. Ευρώπη και η αξιοποίηση των επενδυτικών ευκαιριών που υπάρχουν στη Βόρεια Ελλάδα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στο Διοικητήριο ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, με τον Πρέσβη των ΗΠΑ κ. Τζέφρυ Πάιατ και τη νέα Γενική Πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη κα. Ελίζαμπεθ Λι.

Ο κ. Καράογλου υποδέχθηκε τον Αμερικανό Πρέσβη τονίζοντας πως ο κ. Πάιατ είναι “καλός φίλος της Ελλάδας, ο οποίος με την παρουσία του στην πατρίδα μας ενίσχυσε τους παραδοσιακά συμμαχικούς δεσμούς των δυο χωρών”. Επίσης καλωσόρισε την κα. Λι ευχόμενος να έχουν μια εποικοδομητική συνεργασία η οποία θα διευρύνει τους εμπορικούς ορίζοντες Ελλάδας και ΗΠΑ σε ζητήματα πρωτογενούς τομέα, τουρισμού, νέων τεχνολογιών και ενέργειας.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) έκανε ειδική αναφορά στην “αμέριστη υποστήριξη που παρέχουν στην Ελλάδα οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής έναντι της επιθετικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, η οποία αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”.

“Το διεθνές δίκαιο είναι με την Ελλάδα” τόνισε ο κ. Καράογλου, χαρακτηρίζοντας “εσκεμμένο” το χθεσινό διπλό επεισόδιο που προκάλεσε η Άγκυρα στη Χάλκη.

Αναφερόμενος στα γεωπολιτικά οφέλη από το μεγάλο project του Τερματικού Σταθμού υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αλεξανδρούπολη και την επένδυση στο λιμάνι της πόλης, εστίασε στο στρατηγικό ρόλο που προσδίδει στη Θράκη η καθιέρωση της ως περιφερειακό κόμβο ενέργειας, μεταφορών και εμπορίου.

“Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω σε όλους αυτούς τους τομείς και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθειες για περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών δεσμών Ελλάδας και ΗΠΑ, ένα σημαντικό στοιχείο της αμερικανικής στρατηγικής σε αυτό το σημείο του πλανήτη”, δήλωσε από την πλευρά του ο Αμερικανός Πρέσβης κ. Τζέφρυ Πάιατ.

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση υποβολής προσφοράς για την προμήθεια πολυμηχανήματος, καμερών διαδικτύου, ακουστικών, προβολικού και πανιού προβολικού με τρίποδα.
Επόμενο άρθρο26-08-2020 Συνέντευξη του κ. Θεόδωρου Καράογλου, στον Real Fm Θεσσαλονίκης 107,1 και την εκπομπή “Realιστικά”