Θ. Καράογλου: “Η Β. Ελλάδα διαθέτει όλα τα εφόδια να γίνει ¨πρωτεύουσα” του επιχειρείν και της εξωστρέφειας”

ypes press002
ypes press002

 

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: “Η Β. ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ “ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ” ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ”

Τον Κυβερνητικό προγραμματισμό για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα που αλλάζουν αισθητά προς το καλύτερο τη Θεσσαλονίκη και συμπαρασύρουν το σύνολο της Βόρειας Ελλάδας ανέπτυξε ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης), κ. Θεόδωρος Καράογλου, στο 3ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης που διοργάνωσε το  Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης.

Ο Υφυπουργός εξήγησε οτι προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η Θεσσαλονίκη να αποκτήσει ξανά αυτοπεποίθηση. Να εξελιχθεί, όπως είπε, σε σημείο αναφοράς αλλά και έδρα σημαντικών αναπτυξιακών δραστηριοτήτων.

Κάνοντας ειδική αναφορά στα ζητήματα υποδομών ο κ. Καράογλου εστίασε στο τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς “Thess Intec“, που αποτελεί το πιο φιλόδοξο εγχείρημα του Διοικητηρίου. Αποκάλυψε ότι άμεσα ολοκληρώνεται η παραχώρηση του οικοπέδου των 760 στρεμμάτων στην περιοχή της Περαίας από το Υπουργείο Οικονομικών στην Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας. Κομβική χαρακτήρισε, επίσης, τη συμμετοχή του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) στην ανάπλαση της ΔΕΘ-Helexpo, έργο το οποίο ο Πρωθυπουργός συμπεριέλαβε στα  πέντε εμβληματικά που αφορούν τη χώρα.

Όσον αφορά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της Βόρειας Ελλάδας επικεντρώθηκε στις πολιτικές πρωτοβουλίες που ανέλαβε και είχαν ως αποτέλεσμα να καταστήσουν την ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας και της Θράκης ασφαλή επενδυτικό προορισμό.

“Η έλευση της Pfizer που βρήκε γραφεία στη Θεσσαλονίκη και ετοιμάζεται να προχωρήσει σε πρώτη φάση στην πρόσληψη 200 εργαζομένων, το έντονο ενδιαφέρον του Ιταλικού ομίλου Leonardo, όπως επίσης η εκφρασμένη πρόθεση της Cisco να επενδύσει περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ στην πόλη για τη δημιουργία κέντρου καινοτομίας, εδραιώνουν την πεποίθηση ότι η Θεσσαλονίκη, η Βόρεια Ελλάδα, διαθέτει όλα τα εφόδια να γίνει ¨πρωτεύουσα” του επιχειρείν και της εξωστρέφειας” σημείωσε ο κ. Καράογλου.

Έστειλε, μάλιστα, μήνυμα ενότητας ζητώντας από όλους τους φορείς να εκπέμψουν δημιουργικότητα. “Αλλάζοντας εμείς, θα αλλάξει και η πόλη” ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά, προσθέτοντας οτι για πρώτη φορά μετά από χρόνια καταγράφεται σημαντική πρόοδος στα ζητήματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη, γεγονός που αποτελεί προϊόν σωστού σχεδιασμού, οργάνωσης, μελέτης και αποτελεσματικότητας.

Έχω τονίσει πολλές φορές ότι η μιζέρια δεν αξίζει στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Η τόλμη είναι εκείνη που θα μας βοηθήσει να κάνουμε άλματα προς τα εμπρός. Η πόλη μας πρέπει να αποβάλλει κόμπλεξ και λάθος νοοτροπίες του χθες. Όσα έγιναν στο πρόσφατο και μακρινό παρελθόν δεν πρέπει να μας φοβίζουν. Αντίθετα είναι υποχρέωση να μετουσιώνονται σε γνώσεις που γίνονται εμπειρίες οι οποίες μας κατευθύνουν σωστά στο μέλλον” τόνισε στον επίλογο της ομιλίας του.

Προηγούμενο άρθροΣτον Πολύγυρο μεταφέρεται η περιοδική έκθεση του Υπ. Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) με θέμα “Η Ελληνίδα στον Πόλεμο”
Επόμενο άρθροΧαιρετισμός Θ. Καράογλου στη 2η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Αυτοδιοίκησης της Ευρώπης (25-01-2020)