Συνέντευξη της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερίας Χατζηγεωργίου στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Μπροστά στα Γεγονότα»: «Κατευθυνόμενοι όσοι δημιουργούν εντάσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών στη Βόρεια Ελλάδα»

ypes press002
ypes press002

Κατευθυνόμενους χαρακτήρισε όσους δημιουργούν εντάσεις εναντίον στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για τη Συμφωνία των Πρεσπών η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, σε συνέντευξή της σήμερα, 1 Μαΐου 2019, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Μπροστά στα Γεγονότα» με τον Νίκο Μερτζάνη.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι δεν είναι οι ευαισθητοποιημένοι με το Μακεδονικό πολίτες που προκαλούν τις εντάσεις, αλλά πολύ συγκεκριμένοι άνθρωποι, κατευθυνόμενοι από κόμματα που δεν ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο και μάλιστα έχοντας τη βοήθεια κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, τα οποία τους προβάλλουν σαν να είναι αυτή η κυρίαρχη κατάσταση που επικρατεί.

«Η αντίδραση έχει διάφορες μορφές. Κατάγομαι από τη Β. Ελλάδα όπου μεγάλωσα, σπούδασα και εργάστηκα. Καταλαβαίνω και σέβομαι την ευαισθησία και γι’ αυτό πρέπει να συζητάμε και να μιλάμε με στοιχεία. Αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα είναι εντελώς κατευθυνόμενα και μάλιστα φθίνουν. Συγκεκριμένοι άνθρωποι γυρνάνε από πόλη σε πόλη και δημιουργούν τις εντάσεις», σημείωσε η Υφυπουργός, ενώ σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν αυτοί οι άνθρωποι ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο, απάντησε αρνητικά, καθώς όπως είπε, αυτό φαίνεται από τον τρόπο που αντιδρούν και από τον τρόπο που εκφράζονται.

Σε ερώτηση αν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεπιθύμητα στη Βόρεια Ελλάδα, η κ. Χατζηγεωργίου τόνισε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, λέγοντας: «Έχουμε τη δυνατότητα και την ευκαιρία όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη της κυβέρνησης να τοποθετηθούμε σε πολλές εκδηλώσεις όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Από την επόμενη εβδομάδα μάλιστα ο πρωθυπουργός θα είναι στην Ξάνθη καθώς ξεκινά περιοδείες».

Σε ερώτηση για το κόστος που θα έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ η Συμφωνία των Πρεσπών στις εκλογές, τόνισε ότι αυτό που πρέπει να δούμε είναι τι έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση σε σχέση με τους ασθενέστερους.

«Από το Σεπτέμβρη του 2015 μέχρι σήμερα έχουμε κάνει πολλά πράγματα και το σημαντικότερο ότι βγήκαμε από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. Τα πλεονάσματα είναι πλέον τέτοια που μας δίνουν τη δυνατότητα να πάρουμε μέτρα προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και των ασθενέστερων πολιτών που έχουν πληγεί από την κρίση. Αλλά και μέτρα για τη μεσαία τάξη, όπως η ρύθμιση των 120 δόσεων. Η κυβέρνηση φρόντισε το 2016 και το 2017 να μην υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα όρια της φτώχειας, αλλά από το 2018 κι έπειτα τα μέτρα που λαμβάνονται είναι και για κατηγορίες ανθρώπων από τα μεσαία στρώματα», ανέφερε η Υφυπουργός.

Η κ. Χατζηγεωργίου δήλωσε ότι δεν λαμβάνει σοβαρά την εξαγγελία του κ. Μητσοτάκη ότι θα καταθέσει τροπολογία ώστε να μη μειωθεί το αφορολόγητο, πράγμα που όπως είπε το έχει κάνει και άλλες φορές στο παρελθόν, όπως με τη μη μείωση των συντάξεων, την κατάργηση του υποκατώτατου, την αύξηση του κατώτατου μισθού, τα οποία ο κ. Μητσοτάκης τα εξήγγειλε, ενώ η κυβέρνηση τα είχε ήδη δρομολογήσει.

«Είμαστε ξεκάθαροι. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αν είναι ο ίδιος πρωθυπουργός δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθεί το αφορολόγητο. Τα νούμερα της Eurostat φανέρωσαν πλεονάσματα και οι δυνατότητες είναι πολύ καλύτερες, με αποτέλεσμα   η κυβέρνηση να έχει τη δυνατότητα να μη μειωθεί το αφορολόγητο. Η ελληνική κυβέρνηση πάντα έχει στο νου της μέτρα προς όφελος συγκεκριμένων κοινωνικών στρωμάτων», ανέφερε η κ. Χατζηγεωργίου.

Όσο για το χρόνο των εκλογών, η Υφυπουργός επέμεινε ότι οι εκλογές θα γίνουν στον Οκτώβριο του 2019.

dav

 

Προηγούμενο άρθροΠρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων επιχορήγησης δράσεων για το έργο «Επιχορήγηση και Προβολή Δράσεων για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Προώθηση της Πολιτιστικής Δημιουργίας στη Μακεδονία και στη Θράκη», με διακριτικό τίτλο ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ (ΑΡ.ΠΡΩΤ.: Ο.Ε. 2446/24/04/2019).
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη στον Έβρο πραγματοποιεί η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου