Επίσκεψη στα Γρεβενά πραγματοποιεί η υφυπουργός εσωτερικών τομέα Μακεδονίας και Θράκης Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

ypes press002
ypes press002

Η υφυπουργός, είχε συνάντηση στην Αλατόπετρα Γρεβενών στο ξενοδοχείο Αμαδρυάδες που φιλοξενεί πρόσφυγες, με εκπροσώπους του ΔΟΜ, με ξενοδόχους που φιλοξενούν πρόσφυγες καθώς και εκπροσώπους του χιονοδρομικού κέντρου Βασιλίτσας.

Οι ξενοδόχοι εμφανίστηκαν ικανοποιημένοι από το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή και ζήτησαν να ξεκινήσουν έργα υποδομών ώστε να κρατηθεί ζωντανός ο τουρισμός στην περιοχή.

Επιπλέον συζητήθηκε η πιθανότητα παράτασης του προγράμματος φιλοξενίας των προσφύγων και η συμβολή του υπουργείου στην καθιέρωση πιο τακτικής συγκοινωνίας για τη μεταφορά των προσφύγων, αλλά και των κατοίκων στην πόλη των Γρεβενών.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων και των χιονοδρομικών κέντρων, είναι απαραίτητη η μόνιμη παρουσία στην περιοχή, αγροτικού γιατρού τόσο για τους ηλικιωμένους κατοίκους των χωριών όσο και για τους πρόσφυγες που ζουν στα ξενοδοχεία της περιοχής.

Αργότερα, η Ελευθερία Χατζηγεωργίου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ξύλου Alfa Wood και στο εργοστάσιο ξύλου Γιώτα.

Μέλημα της κυβέρνησης,  είναι να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μείνουν ανοιχτές, να τις βοηθήσει να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν επιπρόσθετες θέσεις εργασίας τόνισε η υφυπουργός μετά την επίσκεψή της στις μονάδες ξυλείας.

Μίλησε με θερμά λόγια για τις επιχειρήσεις αυτές υπογραμμίζοντας πως κρατήθηκαν όρθιες καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, και δίνουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους των Γρεβενών, να έχουν αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας και να παραμένουν στον τόπο τους.

Στη συνέχεια, η υφυπουργός εσωτερικών συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γρεβενών Γιώργο Δασταμάνη, όπου συζητήθηκαν αναπτυξιακά έργα για το Δήμο αλλά και το πρόγραμμα «Φιλόδημος» ζωτικής σημασίας για την τοπική αυτοδιοίκηση το οποίο χαρακτήρισε ο δήμαρχος ως το καλύτερο πρόγραμμα την τελευταία δεκαετία.

 

Προηγούμενο άρθροΣτα εγκαίνια της 16ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης ο Κωνσταντίνος Αμπατζάς, Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου της Υφυπουργού Εσωτερικών (Τομέα Μακεδονίας-Θράκης)
Επόμενο άρθροΣτην τελετή εγκαινίων του Κέντρου Ποντιακών Ερευνών του ΑΠΘ η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης)