Συνέντευξη Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash Radio 99,4

ypes press002
ypes press002

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash Radio 99,4 και στο δημοσιογράφο Θ. Παπαδόπουλο έδωσε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα της Θεσσαλονίκης και προβλήματα των πολιτών με τις αστικές συγκοινωνίες, η διοργάνωση του 1ου Βαλκανικού Φόρουμ την Παρασκευή 5 και το Σάββατο  6 Απριλίου, η στρατηγική της κυβέρνησης για το οικονομικό «άνοιγμα» στα Βαλκάνια, οι αρμοδιότητες του ΥΜΑ-Θ, αλλά και η επίθεση που έχει δεχτεί αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά της ως υφυπουργού για μοιρασιά κονδυλίων.

Στόχος της διοργάνωσης του 1ου Βαλκανικού Φόρουμ, σύμφωνα με την Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), είναι μέσω της συνομιλίας με υπουργούς Ανάπτυξης, Οικονομικών και Υποδομών από 6 χώρες των Βαλκανίων,  μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, να ελεγχθεί το υφιστάμενο επίπεδο των υποδομών και των δικτύων και οι ελλείψεις, να σχεδιαστεί το μέλλον, να υλοποιηθούν τα κατάλληλα έργα, και κατ’ επέκταση να αναδειχτεί ο ρόλος της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας στα Βαλκάνια.

Χαρακτήρισε ιστορικό γεγονός την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια, το οποίο, όπως είπε, είχε μια θετική ατζέντα και στο οποίο υπογράφτηκαν σημαντικές συμφωνίες που φέρνουν πιο κοντά τις δύο χώρες, ενώ κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι λειτουργεί με παλαιοκομματική λογική, καθώς δεν προσπαθεί να λύσει προβλήματα και αδιαφορεί για το μέλλον της χώρας και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

Για μικροκομματικές σκοπιμότητες κατηγόρησε και θεσμικούς παράγοντες που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν καθώς, όπως είπε, παρόλο που οι ίδιοι έχουν δραστηριότητα στη Βόρεια Μακεδονία ζητούν από τους υπόλοιπους επιχειρηματίες να μην ταξιδέψουν σε ένα επιχειρηματικό ταξίδι στη γειτονική χώρα.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τα προβλήματα των πολιτών με τον ΟΑΣΘ, η κ. Χατζηγεωργίου τόνισε ότι ο Οργανισμός προσπαθεί καθημερινά να επιλύει τα ζητήματα που προκύπτουν, τονίζοντας ότι έδωσε τέλος στα κακώς κείμενα της προηγούμενης περιόδου, αλλά έχει αναλάβει και πρωτοβουλίες που θα ωφελήσουν τους πολίτες, όπως η αγορά νέων λεωφορείων, η προκήρυξη θέσεων για οδηγούς, η σύμβαση με το ΚΤΕΛ. «Δεν κλείνουμε τα μάτια», ανέφερε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), ενώ απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για προσλήψεις ημετέρων από τη σημερινή διοίκηση του ΟΑΣΘ, θύμισε στους ακροατές του Flash Radio 99,4 ότι οι ίδιοι οι βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έστελναν στην προηγούμενη διοίκηση λίστες ονομάτων για προσλήψεις με φαξ ή με σημειώματα.

Τέλος, σε ερώτηση για την αναγκαιότητα ύπαρξης του ΥΜΑΘ, αναφέρθηκε στον ουσιαστικό ρόλο που πλέον έχει το Υπουργείο, το οποίο συντονίζει το έργο της κυβέρνησης με στόχο να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών, ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα η οποία έχει πληγεί αρκετά από την κρίση. Επίσης απάντησε και στην κριτική που δέχτηκε για «μοιρασιά» κονδυλίων, τονίζοντας ότι οι εποχές που το υπουργείο είχε αμύθητα χρήματα έχουν περάσει και όσοι την κατηγορούν είναι συνηθισμένοι στα όσα συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια. «Οι καταγγελίες δεν ισχύουν», ανέφερε η κ. Χατζηγεωργίου συμπληρώνοντας ότι «οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται μέσω της Διαύγειας».

 

Προηγούμενο άρθροΥπογραφή Σύμβασης Συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας με Ακαδημίες της Γαλλίας
Επόμενο άρθροΣτις 300 οι συμμετοχές, μεταξύ των οποίων και 50 υπουργοί και εκπρόσωποι φορέων από τα Βαλκάνια στο 1ο Βαλκανικού Φόρουμ στη Θεσσαλονίκη