Συνέντευξη της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm»

ypes press002
ypes press002

Στη διοργάνωση του 1ου Βαλκανικού Φόρουμ στις 5 και 6 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο, όπως ανέφερε, έχει ως στόχο «να βάλουμε τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο της κουβέντας για τις υποδομές, τα δίκτυα και την επιχειρηματική ανάπτυξη στα Βαλκάνια» αναφέρθηκε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερία Χατζηγεωργίου, σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9Fm».

«Πιστεύω ότι σε κάποιο βαθμό ο στόχος να αποτελέσει μια συνάντηση Βαλκάνιων επιτεύχθηκε», ανέφερε η κ. Χατζηγεωργίου, συμπληρώνοντας ότι «η πόλη με τέτοιου είδους Φόρουμ μπορεί και πρέπει να κερδίζει πολλά. Το πρώτο λιθαράκι μπήκε. Είναι σημαντικό να μη σταματήσει εδώ και να γίνει μόνιμος θεσμός».

Όπως είπε, το 1ο Βαλκανικό Φόρουμ ήταν ένα αίτημα των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου για να αλλάξει η εικόνα των Βαλκανίων, η οποία δεν είναι καλή τα τελευταία χρόνια. «Και δεν είναι καλή γιατί αποτελούσαν πάντα την πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης. Είχαν διχόνοια, διχασμούς, πολέμους και συγκρούσεις. Εμείς αυτό που επιθυμούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε αυτή την εικόνα και νομίζω ότι μπορούμε να την αλλάξουμε», είπε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης).

Σε ερώτηση για τη συγκέντρωση του Ιερού Λόχου στη Θεσσαλονίκη η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ούτε στο στρατόπεδο Κόδρα ούτε στην αίθουσα «Αστρον» του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, η κ. Χατζηγεωργίου απάντησε ότι «το δημοκρατικό κίνημα, το αντιφασιστικό κίνημα της πόλης ευτυχώς απέτρεψε τέτοιες εκδηλώσεις που μας φέρνουν στη μνήμη το σκοτεινό παρελθόν της Θεσσαλονίκης».

«Ευτυχώς, τόσο η Τοπική Αυτοδιοίκηση όσο και οι αντιφασιστικές ομάδες απέτρεψαν τέτοιου είδους εκδηλώσεις. Αποδείχθηκε πως η πόλη έχει αντανακλαστικά, θυμάται και δεν θα επιτρέψει να επανέλθουν και να αναζωογονηθούν από τις στάχτες τους εικόνες και μνήμες που δεν χαροποιούν κανένα. Οι πολίτες να μην επιτρέψουν να σπάσει το αυγό του φιδιού. Τέτοιου είδους λογικές και πολιτικές τοποθετήσεις δεν πρέπει να τις επιτρέψουμε να ξαναγεννηθούν», ανέφερε η κ. Χατζηγεωργίου.

Η κ. Χατζηγεωργίου, ερωτηθείσα για τα προβλήματα στη μετακίνηση των πολιτών με τον ΟΑΣΘ, απάντησε ότι όσα είπε ο κ. Σπίρτζης στο πλαίσιο της ομιλίας του στο 1ο Βαλκανικό Φόρουμ είναι η απάντηση στην ταλαιπωρία των πολιτών. «Πάντα ο ΟΑΣΘ είχε προβλήματα», είπε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση αφενός προσπαθεί να εξυγιάνει τον οργανισμό, και αφετέρου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της καθημερινότητας ενεργώντας σε τρεις άξονες: την αγορά λεωφορείων, την προκήρυξη νέων θέσεων για οδηγούς, καθώς και τη σύμβαση με τα ΚΤΕΛ, ένας σχεδιασμός, που σύμφωνα με την κ. Χατζηγεωργίου, θα φέρει αποτέλεσμα.

Όσο για το ενδεχόμενο προκήρυξης εθνικών εκλογών το Μάιο, απάντησε ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την τετραετία και οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019. «Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που έρχεται και επανέρχεται αυτή η κουβέντα. Έχουμε εκλογές μπροστά μας. Είναι οι αυτοδιοικητικές και οι ευρωεκλογές και έπονται στο τέλος της τετραετίας οι εθνικές εκλογές», τόνισε η κ. Χατζηγεωργίου, συμπληρώνοντας ότι ένα κομμάτι της προεκλογικής περιόδου, σε όλες τις εκλογές, θα αφορά και τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε και να αποδείξουμε ποια είναι τα αποτελέσματά της. Είναι μια πολιτική πραγματικότητα και μπορούμε όλοι να τη συζητήσουμε με ανοιχτό μυαλό και να κατανοήσουμε τα θετικά αυτής της Συμφωνίας», κατέληξε η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης).

 

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά
Επόμενο άρθρο«Προβοκάτσια από στελέχη της ΝΔ στην εκδήλωση των 20 χρόνων του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου»