ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ

ypes press002
ypes press002
Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την τιμή και την εμπιστοσύνη με την ανάληψη του ευαίσθητου χαρτοφυλακίου του Υφυπουργείου Μακεδονίας Θράκης.
Οι προκλήσεις δεν πρέπει να μας φοβίζουν αλλά να μας γεμίζουν με αίσθημα ευθύνης και συναίσθηση της δουλειάς που πρέπει να γίνει.
Να ευχαριστήσω θερμά τη Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, για την άριστη συνεργασία εδώ και δυο χρόνια όπως και για τη συνεπή και πολυετή υπηρέτηση των καθηκόντων της.
Μαρία εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στα νέα σου καθήκοντα , πανελλαδικής πια εμβέλειας.
Το Υπουργείο εσωτερικών που παρέλαβε ο Αλέξης Χαρίτσης από τον Πάνο Σκουρλέτη μετά το πολύτιμο αποτύπωμά του στην τοπική αυτοδιοίκηση, τον Κλησθένη είναι ο πυλώνας άσκησης δημόσιων πολιτικών με την τοπική αυτοδιοίκηση.
Έτσι λοιπόν στη Μακεδονία και τη Θράκη αντιλαμβανόμαστε πλήρως πως η κοινωνία σήμερα έχει ανάγκη από το βάθεμα της δημοκρατίας την εμβάθυνση της δημοκρατίας με ενίσχυση των παραγωγικών και κοινωνικών δομών, με εξωστρέφεια.
Η δουλειά που ξεκινήσαμε στο γραφείο του πρωθυπουργού σχεδόν δυο χρόνια πριν,  προφανώς δεν τελειώνει ούτε μένει μετέωρη. Θα επεκταθεί και θα ενισχυθεί στη Μακεδονία και τη Θράκη.
Γνωρίζουμε σε βάθος τα σημαντικότερα θέματα αλλά και τους ανθρώπους. Και θα δουλέψουμε με την ίδια διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας.
Η Μακεδονία και η Θράκη θα είναι πρωτοπόρες στην παραγωγική ανασυγκρότηση.
Το ΥΜΑΘ ευελπιστούμε και οραματιζόμαστε να γίνει τόπος σχεδιασμού και υλοποίησης αναπτυξιακής πολιτικής εντός αλλά και εκτός συνόρων μακριά από κλειστοφοβικές πολιτικές του παρελθόντος που καθήλωσαν τη Θεσσαλονίκη αλλά και ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.
Με τον αναπτυξιακό νόμο , τα διατηρητέα, την πολιτιστική κληρονομιά, το θρησκευτικό τουρισμό.
Την ύδρευση και την αποχέτευση τα έχουμε διαφυλάξει ως δημόσια αγαθά. Και φυσικά τον άκρως πετυχημένο θεσμό της ΔΕΘ.
Χρειάζεται φυσικά να ενισχυθεί ο σχεδιασμός που έχουν όλα τα συναρμόδια Υπουργεία.
Θα εργαστούμε από κοινού , σε κοινή κατεύθυνση στήριξης παραγωγικών μονάδων πρωτογενούς παραγωγής, μεταποίησης βιομηχανίας, θα εργαστούμε από κοινού στην κατεύθυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης ενισχύοντας υποβαθμισμένες περιοχές με κοινωνικές υποδομές.
Με τα συναρμόδια Υπουργεία θα συνεργαστούμε έτσι ώστε το επόμενο διάστημα να βρουν η Μακεδονία και η Θράκη το συγκριτικό τους πλεονέκτημα.
Ο Πρωθυπουργός το προηγούμενο διάστημα σε σκληρές εποχές για τη χώρα έστρεψε το βλέμμα, τη δράση της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα. Επομένως στη νέα μεταμνημονιακή εποχή μακριά από τις πολιτικές του παρελθόντος, με εξωστρέφεια θα συνεχίσει το ΥΜΑΘ.
Με τους υπαλλήλους του ΥΜΑΘ  γνωριζόμαστε,  άρα έχω τη βεβαιότητα πως με συνεργασία και εμπιστοσύνη θα κάνουμε μαζί τούτο το τόλμημα.
Διατηρώ τη βεβαιότητα ότι με τους ανθρώπους αυτού του τόπου είμαστε έτοιμοι πια σε μια καινούρια εποχή να γράψουμε μια διαφορετική ιστορία που να ανταποκρίνεται απολύτως στα όνειρα, στις ανάγκες και στις αγωνίες των κατοίκων της Μακεδονίας και της Θράκης.
Σας ευχαριστώ όλους.
Προηγούμενο άρθροΤελετή Παράδοσης- Παραλαβής
Επόμενο άρθροΟλοκαύτωμα Χορτιάτη-Μήνυμα ΥΜΑΘ