Σύσκεψη για τα πρόσφατα προβλήματα υδροδότησης της Θεσσαλονίκης, της ΥΜΑΘ Μ. Κόλλια-Τσαρουχά και της Διοίκησης της ΕΥΑΘ

ypes press002
ypes press002

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, κάλεσε σε σύσκεψη στο Διοικητήριο σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου 2018, τη Διοίκηση της ΕΥΑΘ, για τα αίτια των πρόσφατων προβλημάτων υδροδότησης της Θεσσαλονίκης και για τα μέτρα για την αντιμετώπιση παρόμοιων μελλοντικών καταστάσεων. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκτός της Υφυπουργού κας Κόλλια-Τσαρουχά και των συνεργατών της, ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ κ. Γιάννης Κρεστενίτης, οι Αντιπρόεδροι της ΕΥΑΘ κ.κ. Γιάννης Παπαϊωάννου και Στέλλα Βαλάνη και τα μέλη του Δ.Σ., κ. Πέτρος Σαμαράς και κα Ολυμπία Λάτσιου.

Μετά την ολοκλήρωση της 3ωρης σύσκεψης, η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δήλωσε:

«H Διοίκηση της ΕΥΑΘ με ενημέρωσε για τις ενέργειες που έκανε η εταιρεία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της προηγούμενης εβδομάδας και για να αναδειχτούν τα πραγματικά τους αίτια.

Από την πρώτη στιγμή επέλεξα να σταθώ δίπλα στις προσπάθειες των ανθρώπων της ΕΥΑΘ και να αποφύγω την οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα. Τα συνολικά στοιχεία που  παρουσιάστηκαν με οδηγούν στο να αναγνωρίσω τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε και να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους και τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ για αυτήν. Τα ίδια στοιχεία ανέδειξαν επιπλέον μια σκληρή πραγματικότητα που γνωρίζουν όλοι οι συμπολίτες μας, ότι η Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζεται από την ανεπάρκεια και την παλαιότητα των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης.
Δεν μεταβιβάζω καμία ευθύνη. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση, αποδεικνύεται άμεσα η ευθύνη της Κυβέρνησης Σαμαρά, που το 2014 κατήργησε το έργο για την ενίσχυση της υδροδότησης της πόλης μέσω νέου αγωγού από τον Αλιάκμονα, το οποίο επανέφερε και επικαιροποίησε η νέα διοίκηση.
Στη συνάντηση κατατέθηκε σειρά προτάσεων, σχεδίων και δράσεων, για να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά οι ανεπάρκειες και οι αδυναμίες. Οφείλω επίσης να βάλω ένα τέλος στην πονηρή προσπάθεια των ημερών, συγκεκριμένοι πολιτικοί χώροι να ανοίξουν εκ νέου το κεφάλαιο της παράδοσης του νερού στα χέρια ιδιωτικών οικονομικών συμφερόντων. Δηλώνω ότι είναι πάγια προσωπική μου θέση, όπως και της Κυβέρνησης, το φυσικό αγαθό που λέγεται νερό να παραμείνει δικαίωμα όλων των πολιτών και υπό δημόσιο έλεγχο».

Προηγούμενο άρθροΔηλώσεις της Υφυπουργού κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά για τα προβλήματα υδροδότησης της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΔήλωση-απάντηση της Υφυπουργού κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά σε δημοσιεύματα για τις ευθύνες για τα προβλήματα υδροδότησης της Θεσσαλονίκης