ΔΤ – Η ΥΜΑΘ κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά εγκαινίασε την Έκθεση “«Αρχιτεκτονική Κληρονομιά στη Μακεδονία και τη Θράκη, Το έργο του Τμήματος Παραδοσιακών Οικισμών & Διατηρητέων Κτιρίων 1986-2018»

Copy of 16 3 2018 127
Copy of 16 3 2018 127

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλια-Τσαρουχά εγκαινίασε την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, στο Αμφιθέατρο “Ευαγόρας Παλληκαρίδης” του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας στις Σέρρες, την Έκθεση «Αρχιτεκτονική Κληρονομιά στη Μακεδονία και τη Θράκη, το έργο του Τμήματος Παραδοσιακών Οικισμών & Διατηρητέων Κτιρίων 1986-2018», στην οποία παρουσιάζονται 30 έτη προστασίας και διαφύλαξης διατηρητέων κτιρίων, παραδοσιακών οικισμών και τοπίων ιδιαίτερου φυσικού κάλλους της Μακεδονίας και της Θράκης. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 16 ως τις 30 Μαρτίου 2018 (ώρες λειτουργίας: 17:30 ως 20:30, καθημερινά και Σάββατο και Κυριακή).

Η Υφυπουργός κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά στην ομιλία της, τόνισε:

«Το κεντρικό μήνυμα της έκθεσης που ξεκινά σήμερα, είναι ότι μας βάζει στη μεγάλη συζήτηση που γίνεται πλέον σε όλη την Ελλάδα, για να βρούμε ξανά τους τρόπους ώστε να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, ανακτώντας την επαφή μας με τη φύση, δυναμώνοντας την ανθρώπινη επικοινωνία, και κάνοντας ξανά το ελληνικό σπίτι, το επίκεντρο μιας ζωής γεμάτης με αγάπη, προστασία, θετικά μηνύματα και δημιουργικούς ανθρώπους.

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο επίσης για μένα, ότι η περιοχή μας, η περιοχή των Σερρών, εκπροσωπείται στην έκθεση με σημαντικό αριθμό παραδοσιακών οικισμών και διατηρητέων κτιρίων της ύστερης τουρκοκρατίας και της μεσοπολεμικής περιόδου.

Ευχαριστώ το Ακαδημαϊκό Ίδρυμα του ΤΕΙ Σερρών και τους επικεφαλής του, που φιλοξενούν και ενισχύουν καθοριστικά με το κύρος τους την προσπάθειά μας. Και σας συγχαίρω για το διαρκές και σημαντικό έργο που παρέχετε στην πόλη μας εδώ και 40 χρόνια. Οφείλουμε αυτή τη σημαντική παρουσία να τη μνημονεύουμε. Δίνω τέλος τα συγχαρητήριά μου στους διοργανωτές και τους επιστήμονες μηχανικούς και αρχιτέκτονες, για τη μεγάλη προσπάθειά και για την αγάπη τους, με την οποία έστησαν την έκθεση.

Καλώ τους συμπολίτες μου να αγκαλιάσουν αυτή την έκθεση και να προβληματιστούν πάνω στα μηνύματά της, γιατί αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία συνειδητοποίησης και κινητοποίησης, για όλους μας».

Προηγούμενο άρθροΔΤ – Δήλωση της ΥΜΑΘ κας Κόλλια-Τσαρουχά σε απάντηση των προσβλητικών δηλώσεων Πάγκαλου για την Ηράκλεια Σερρών
Επόμενο άρθροΗ ΥΜΑΘ στις εκδηλώσεις εορτασμού του αθλητικού συλλόγου “Μακεδονικός”