ΔΤ – Ομιλία της Υφυπουργού κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά στην Επιστημονική Ημερίδα «Εκκλησία και Σύνταγμα, Το ζήτημα της Αναθεώρησης»

ypes press002
ypes press002

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, σήμερα, Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017, στην Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Εκκλησία και Σύνταγμα, Το ζήτημα της Αναθεώρησης» που διοργάνωσαν η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων, το Πατριαρχικό Ίδρυμα Πατερικών Μελετών, η Κοσμητεία της Θεολογικής Σχολής και η Κοσμητεία της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Η Υφυπουργός στην ομιλία της, τόνισε:

Οφείλω ισχυρά να σας καταθέσω τα αισθήματα ευγνωμοσύνης προς εσάς, Άγιοι Πατέρες, γιατί με τη σημερινή ημερίδα, συμμετέχετε ενεργά και δημιουργικά σ’ αυτήν την προσπάθεια, ολόκληρου του Ελληνικού Λαού, και κατοχυρώνετε για ακόμη μια φορά τους ακατάλυτους ιστορικούς δεσμούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας με το Έθνος μας και την Ελληνική πολιτεία. Δεσμούς, που για μένα προσωπικά, αλλά και για το μεγαλύτερο σύνολο των Ελλήνων, είναι δεσμοί ουσίας και ταυτότητας με την ίδια την έννοια του Ελληνισμού…
Η σημερινή ημερίδα συνάδει πλήρως στο πνεύμα της Κυβέρνησης, ενισχύοντας την επιθυμία όλων μας σε αυτό το εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, να αποκλείσουμε τους κινδύνους που εγκυμονούν οι ακραίες τοποθετήσεις. Να θωρακίσουμε και με αυτό τον τρόπο την πολύτιμη σχέση που διέπει την Ελληνική Πολιτεία με την Ορθοδοξία. Οι προβληματισμοί, οι προσεγγίσεις και οι προτάσεις που θα κατατεθούν, θα εμπλουτίσουν και θα σηματοδοτήσουν την πορεία και την εξέλιξη του διαλόγου στο συγκεκριμένο ζήτημα.

* Σε συνημμένο ολόκληρη η ομιλία της Υφυπουργού κας Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά

omiliaMKT

Προηγούμενο άρθροΔΤ – Η προσφώνηση της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά προς τον Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο
Επόμενο άρθροΠερίληψη Προκήρυξης για Διευθύνοντα Σύμβουλου ΑΖΚ ΑΕ