ΔΤ – Συνάντηση της ΥΜΑΘ Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά με τον Πρόεδρο και Μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ρομά

17 3 2017b 020
17 3 2017b 020

Η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017, υποδέχτηκε στο γραφείο της στο Διοικητήριο τον Πρόεδρο κ. Βασίλειο Πάντζο και μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ρομά, μαζί με την Αντιπρόεδρο της ΕΥΑΘ κα Στέλλα Βαλάνη.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ομοσπονδίας Ρομά ευχαρίστησαν την Υφυπουργό, καθώς αποτελεί την εποπτεύουσα αρχή της ΕΥΑΘ, όπως και την κα Βαλάνη ως Αντιπρόεδρο της ΕΥΑΘ, για την ενίσχυση της υδροδότησης στον οικισμό Αγία Σοφία στα Διαβατά. Στη συνέχεια ενημέρωσαν την Υφυπουργό για τη σύσταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά “Ελλάν Πασσέ” (“Ελάτε Κοντά”), ζητώντας τη συμμετοχή του οργάνου σε δράσεις και φορείς που αφορούν τους Ρομά. Τέλος, τα μέλη της Ομοσπονδίας ενημέρωσαν την Υφυπουργό για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά στις 8 Απριλίου.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, δήλωσε:

«Με χαρά μου υποδέχτηκα τον Πρόεδρο και τα μέλη της Συνομοσπονδίας Ρομά στο ΥΜΑΘ. Τις ευχαριστίες που θέλησαν να μου μεταφέρουν για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματός τους, τις εισπράττω ως εκπρόσωπος μιας Κυβέρνησης, η οποία ως ύψιστο καθήκον της, θεωρεί την αντιμετώπιση του συνόλου των Ελλήνων πολιτών με τους ίδιους όρους, χωρίς πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, έτοιμη και ώριμη να υπολογίζει και να αντιμετωπίζει όλα τα μέλη της ως ισότιμους εταίρους στην κοινή προσπάθεια για την ευημερία του λαού και του τόπου μας. Τους ευχαριστώ για την ευγένειά τους, πρέπει όμως να πω ότι επιτελώ απλά και μόνο αυτό που νιώθω ως αυτονόητο καθήκον μου. Πρέπει επίσης να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ για την άμεση ανταπόκρισή τους και τη συνεργασία μας».

 

Προηγούμενο άρθροΚατάθεση Ευχαριστήριας Επιστολής του Σωματείου Λαϊκών Αγορών «Μακεδονία» προς την ΥΜΑΘ Μ. Κόλλια-Τσαρουχά
Επόμενο άρθροΔΤ – Η Υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά εγκαινίασε νοσοκομειακό ξενώνα στην Κατερίνη