Χαιρετισμός ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά, στη συνέντευξη τύπου για τη 81η ΔΕΘ (Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016)

1484393265
1484393265

 

Είναι μεγάλη μου τιμή που συμμετέχω στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ως Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, ως Υφυπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων. Μιας κυβέρνησης που εκλέχτηκε από τη λαϊκή βούληση για αλλαγή, από την απαίτηση για μια δίκαιη ανάπτυξη, βιώσιμη και δημοκρατική.  Ένα όραμα που δεν έχει σχέση με αυτό που εννοούσαν ως «ανάπτυξη» οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Και αυτός είναι ο δρόμος της δίκαιης και ισόρροπης, της στοχευμένης ανάπτυξης. Της αξιοποίησης του υψηλά καταρτισμένου επαγγελματικού και επιστημονικού προσωπικού. Άλλωστε ο πυρήνας του αναπτυξιακού σχεδιασμού της Κυβέρνησης, αγαπητοί φίλοι και φίλες, έχει να κάνει με την αντιμετώπιση της ανεργίας.



Σε αυτή τη βούληση για αλλαγή στηρίζεται και η 81η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, καθώς στη φετινή διοργάνωση που ξεπερνάει κάθε προηγούμενη σε συμμετοχές, επανακαθορίζεται ο θεσμός της Τιμώμενης Χώρας (φέτος είναι η Ρωσία) και αναδεικνύεται ο μόνος δρόμος που οφείλουμε να ακολουθήσουμε για την ανάκαμψη συνολικά της χώρας. Η ανάκαμψη θα έρθει λοιπόν, μόνο με την αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της χώρας μας, με πνεύμα ισχυρής συνεργασίας, με την αξιοποίηση των ισχυρών πλεονεκτημάτων των Ελλήνων, με την ουσιαστική επανεκκίνηση της πρωτογενούς παραγωγής, με τη δημιουργία και τη στήριξη καινοτόμων, εξωστρεφών και δυναμικών επιχειρήσεων. Είναι ο μόνος δρόμος για την απαλλαγή από την επιτροπεία και την εξάρτηση.



Αγαπητοί φίλοι και φίλες, αισθάνομαι υπερήφανη επίσης, για το λόγο ότι συνέβαλα και εγώ στη νομοθετική επίλυση ζητημάτων που δημιουργούσαν αγκυλώσεις και καθυστερήσεις στην περαιτέρω ανάπτυξη της ΔΕΘ-Helexpo.



 Από την πλευρά μου, προσπαθώντας να κάνει και το ΥΜΑΘ πράξη την αλλαγή πλεύσης για την οποία σας μίλησα, επέλεξα η παρουσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στην 81η Έκθεση, να μην είναι επετειακού και εθιμοτυπικού χαρακτήρα, αλλά να έχει ξεκάθαρο και ουσιαστικό ρόλο. Έτσι λοιπόν στο περίπτερο μας, φέτος, θα δίνονται κατευθύνσεις και πληροφορίες σε όλους εκείνους που ενδιαφέρονται για το Νέο Αναπτυξιακό Νόμο.



Στο ίδιο πλαίσιο την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο συνεδριακό κέντρο Νικόλαος Γερμανός, στο Περίπτερο 8 της ΔΕΘ, ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Λόης Λαμπριανίδης, θα μιλήσει για το πλαίσιο του νέου Αναπτυξιακού Νόμου. Σας προσκαλώ, μαζί με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και όλους τους ενδιαφερόμενους, να συμμετέχετε.



Κλείνοντας, δίνω τα συγχαρητήριά μου σε όλους εργάστηκαν για τη φετινή ΔΕΘ, και σας περιμένω στο περίπτερο του Μακεδονίας-Θράκης. Η 81η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ας αποτελέσει το εφαλτήριο μιας νέας εποχής για τη χώρα.

 



Προηγούμενο άρθροΚυριακή 11 Σεπτεμβρίου: Ομιλία για τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο
Επόμενο άρθροΣυνάντηση της ΥΜΑΘ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά με εκπροσώπους του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου